Μαξίμου: Τα πολιτικά παιχνίδια της ΝΔ στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας είναι ντροπή

«Την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος», σημειώνει σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής», τονίζεται στην ανακοίνωση το γραφείου του πρωθυπουργού.

«Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η αντιπολίτευση, με μπροστάρα τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε νέα αντικυβερνητικά πυρά, με αφορμή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που ανέφερε ότι «Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Η ομάδα αυτή επιχειρούσε στη θάλασσα. Θεωρήσαμε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν ασφαλής».

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» έσπευσε να αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. «Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ωστόσο ο επικεφαλής των ΟΥΚ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώνοντας ότι  τα ευρήματα που εντόπιζαν είτε στη θάλασσα, είτε στη στεριά, ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήταν αναγνωρίσιμο αν ήταν άνθρωποι. «Ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι», δήλωσε συγκεκριμένα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΝΔ

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. «Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς» χαρακτήρισε απο την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

«Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Η ομάδα αυτή επιχειρούσε στη θάλασσα. Θεωρήσαμε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν ασφαλής», δήλωσε ο Κουρουμπλής στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6, ερωτηθείς για το αν τελικά ο επικεφαλής των ΟΥΚ είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία για τον εντοπισμό νεκρού πριν νυχτώσει το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ποτάμι: «Συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών»

Για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών» κατηγορεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας την κυβέρνηση αναφέροντας ότι «ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γγ Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι».

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι «τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανιζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα».

«Πρόκειται» καταλήγει «για συνειδητή πραξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ΄πρεπε να ΄χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί