Επίσκεψη Α. Ξανθού στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής-Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ρεθύμνου επισκέφθηκε την Παρασκευή 12/7/2019, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γ. Φραγκιαδάκη, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 

Ο κ. Α. Ξανθός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΚΨΥ κ. Α. Λιοδάκη και την υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ κα Α. Σταυγιανουδάκη, για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και αποκατάστασης που παρέχουν στους πολίτες του Ρεθύμνου αυτές οι δύο δημόσιες δομές, καθώς και για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Συναντήθηκε, επίσης, με τη νέα μόνιμη παιδοψυχίατρο που έχει προσληφθεί πρόσφατα για τη λειτουργία του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων, που συστεγάζεται με το ΚΨΥ και ενισχύεται σταδιακά με προσωπικό, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ σημαντικό κενό στην δημόσια παιδοψυχιατρική φροντίδα του Νομού. Είναι γνωστό ότι το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου έχει επιλεγεί, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Υγείας για την Αποκατάσταση, να αναπτύξει 12 κλίνες κλειστής νοσηλείας, αναβαθμίζοντας πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία. Για το σκοπό αυτό έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας 160.000 ευρώ για τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα απαιτείται η πρόσληψη μέσω του Νοσοκομείου Ρεθύμνου 9 επιπλέον επικουρικών νοσηλευτών.

Ο κ. Α. Ξανθός δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και του Ρεθύμνου. Τα βήματα αυτά, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς όπως η Ψυχική Υγεία και η Αποκατάσταση, πρέπει να στηριχθούν και να επιταχυνθούν στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο που έχει εισέλθει η χώρα. Τόνισε επίσης, ότι αποτελεί κοινωνική κατάκτηση η διασφάλιση σε περίοδο κρίσης και λιτότητας, ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας όρθιου, αξιόπιστου, νοικοκυρεμένου και κυρίως προσβάσιμου σε όλους. Αυτή την κατάκτηση θα την υπερασπιστούμε σθεναρά με βάση το νέο ρόλο που μας έδωσαν οι πολίτες, μαζί με το έντιμο και αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, μαζί με τους Συλλόγους Ασθενών, αλλά και με όσες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις αναγνωρίζουν την αξία της δημόσιας περίθαλψης και είναι αντίθετες σε οποιοδήποτε σχέδιο νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί