«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κρύψει την αντικοινωνική φιλοσοφία του προγράμματός της»

Το δίλημμα των εκλογών ανέλυσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, εξηγώντας ότι αυτό είναι «αυξημένοι μισθοί και αξιοπρεπείς, εγγυημένες από το κράτος, συντάξεις ή εργασία-λάστιχο και αβέβαιες συντάξεις».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, που έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος» οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν «εάν θέλουν εργασία με αυξημένους μισθούς και ισχυρά δικαιώματα ή εργασία-λάστιχο, αξιοπρεπείς συντάξεις εγγυημένες από το κράτος ή να εξαρτώνται από την αστάθεια του ιδιωτικού τομέα στα γηρατειά τους. Όσο και αν το προσπαθεί η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την αντικοινωνική φιλοσοφία του προγράμματός της».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «θέλει να εφαρμόσει όλα τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα, τη μείωση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων, την αυτορύθμιση της αγοράς εργασίας, την εκχώρηση κρίσιμων δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες και την καθιέρωση του υποχρεωτικού ιδιωτικού πυλώνα στο ασφαλιστικό σύστημα. Πρόκειται για ακραίες αντιλήψεις, τις οποίες σταδιακά εγκαταλείπει ακόμα και το ΔΝΤ».

Αντιθέτως, χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, που δίνει έμφαση στην ελάφρυνση των βαρών στα μεσαία στρώματα, στην επιτάχυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και την αποφασιστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης απαιτείται μια αποφασιστική στροφή στις πολιτικές που η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει, όπως η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη, οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και η ουσιαστική ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας», τονίζει.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει αντικατασταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών από τον Αντώνη Ρουπακιώτη, για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, καθώς ο πρώην υπουργός θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία, όπου όπως τονίζει έχει «ισχυρούς πολιτικούς και προσωπικούς δεσμούς», αλλά και γιατί πιστεύει «ακράδαντα ότι η περιφέρεια μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγική αναγέννηση» της χώρας.

Να σημειωθεί ότι για τη δουλειά του που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Χαρίτσης έλαβε τα συγχαρητήρια του εκπροσώπου της Ν.Δ. στη Διακομματική Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτροπή, Θοδωρής Λιβάνιος, συνεχάρη δημοσίως τον Αλέξη Χαρίτση για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί