Διαμαρτυρία κατοίκων της Δαμάστας στη συνεδρίαση της επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν οι κάτοικοι της Δαμάστας στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδριάζει για την «μεγάλη» διασύνδεση Κρήτης -Αττικής.

Οι κάτοικοι διαμηνύουν για άλλη μια φορά ότι ο σχεδιαζόμενος σταθμός μετατροπής δεν έχει θέση στη Ιστορική και Μαρτυρική Δαμάστα.

«Η θέση του Σταθμού Μετατροπής αλλά και των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων είναι στον θεσμοθετημένο ενεργειακό κόμβο στην Κορακιά και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ», αναφέρουν.

Σε κάλεσμα που εξέδωσαν αναφέρουν:

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι  η θέση της κοινωνίας της Δαμάστας είναι πάγια και αμετακίνητη, ο σχεδιαζόμενος σταθμός μετατροπής δεν έχει θέση στη Ιστορική και Μαρτυρική Δαμάστα.

Η Δαμάστα και οι άνθρωποι της θέλουν να έχουν αυτοί το λόγο στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού προτύπου για τον τόπο τους.

Η θέση του Σταθμού Μετατροπής αλλά και των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων είναι στον θεσμοθετημένο ενεργειακό κόμβο στην Κορακιά και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που έχει ήδη απορριφτεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου) της Διασύνδεσης Αττική-Κρήτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που προφανώς θα πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι της Δαμάστας βρισκόμαστε σε εγρήγορση και φυσικά θεωρούμε δεδομένη την στήριξη από όλες της παρατάξεις του Δήμου Μαλεβιζίου, της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών Βουλευτών & Ευρωβουλευτών στο δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Δαμάστας.

Φωτογραφίες:Image Services

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί