ΟΑΕΔ: Τα κριτήρια επιλογής για άμεση επιδότηση με 1.150 ευρώ

Η δράση καλύπτει ευρεία «γκάμα» δικαιούχων

Κάτω από ευνοική «ομπρέλα», χωρίς αυστηρά κριτήρια επιλογής, τρέχει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που χορηγεί 1.150 ευρώ σε ανέργους με επιδότηση ΟΑΕΔ.

Η δράση καλύπτει ευρεία «γκάμα» δικαιούχων. Ειδικότερα, αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν οι εξής κατηγορίες υποψηφίων:

  1. Εργαζόμενοι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Ειδικού Βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ
  2. Προσοχή: Για να έχει ένας εργαζόμενος δικαίωμα συμμετοχής στη δράση, πρέπει να έχει «ενεργά» τα στοιχεία επιδότησης στο μητρώο του ΟΑΕΔ
  3. Εργαζόμενοι οι οποίοι, είτε βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, είτε συμμετείχαν/ εκπροσωπήθηκαν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του υπουργείου (με Σ.Σ.Ε κλπ)
  4. Δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει άλλο (συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ) πρόγραμμα κατάρτισης κατά τους τελευταίους 2 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής

Πώς πραγματοποιείται το πρόγραμμα – Τι περιλαμβάνει

Η συμβουλευτική περιλαμβάνει 4 συνεδρίες. Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι περίπου 120 ώρες (ανάλογα το αντικείμενο). Η συμμετοχή στη δράση θα ολοκληρώνεται με πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν.

Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίδομα 7,50 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης (σύνολο 1.150 ευρώ).

Σημειώστε ότι το πρόγραμμα δεν ορίζει ημερομηνία λήξης, παρέχοντας στους υποψήφιους ευελιξία για την πραγματοποίηση της αίτησης.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ΕΔΩ

workenter.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί