Ετοιμάζονται να κόψουν και την επιδότηση στο ρεύμα

Με πρόσχημα την υποχώρηση των διεθνών τιμών και την τόνωση του ανταγωνισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσανατολίζεται στο να κόψει τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

«Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους», αποκάλυψε ο υπουργός ΕνέργειαςΚώστας Σκρέκας, σε ομιλία του στο 4ο Power & Gas Forum που διεξάγεται στην Αθήνα, αφήνοντας ωστόσο ένα μικρό «παράθυρο» για διατήρηση της ενίσχυσης, ελέω προεκλογικής περιόδου.

Κατά τον υπουργό, τα νέα δεδομένα στις τιμές του φυσικού αερίου και ο ανταγωνισμός οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στον στόχο που είχε τεθεί από την κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες, τα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Τα τιμολόγια Απριλίου

ΔΕΗ:

-Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,5 το Μάρτιο)

-Για υψηλότερη κατανάλωση, 17,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 20,7)

-Νυχτερινό τιμολόγιο: 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 15,4).

Protergia: 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ήρων Protect: 18,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Elpedison Economy: 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα ημερήσια χρέωση και 22,33 λεπτά το νυχτερινό (από 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 18,83 αντίστοιχα το Φεβρουάριο).

NRG: 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Watt&Volt: στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Volterra: 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Zenith: 11,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα (πρόγραμμα Power Home now)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί