Σε εξώδικο επίσχεσης εργασίας προχώρησαν εργαζόμενοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Σε εξώδικο επίσχεσης εργασίας προχώρησαν  χτές  15  εργαζόμενοι και εργαζόμενες  του Δήμου Μινώα Πεδιάδος  και συγκεκριμένα   4 από τα ΚΔΑΠ, 4 απο τα ΚΗΦΗ  και 7 εργαζόμενες στούς  Βρεφικούς Σταθμούς Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βόννης – αφού δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα 5 μηνών.

Η προσωρινή διαταγή της 9ης Απριλίου που αφορούσε την καταβολή ενός μισθού για να κάνουν Πάσχα οι εργαζόμενοι δεν εκτελέστηκε. 

Στις 19/4/2019 έγινε το δικαστήριο που πήρε αναβολή για τις 17/5/2019.  Σε αυτό το δικαστήριο ο Δήμαρχος αναγνώρισε τις οφειλές και  δεσμεύτηκε ότι θα εξοφληθούν μετά το Πάσχα του 2019 και ειδικότερα το πρώτο 10 μερο του Μάη.  Δεν τηρήθηκε ομως η δέσμευση του δημάρχου για εξόφληση .  
Η δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα έλαβε χώρα στις 17/5/2019  και αναμένεται η σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστελλίου.
Μετά από όλα αυτά οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν  στην επίδοση εξώδικου για  επίσχεση εργασίας μέχρι την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων. 


“Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης)στηρίζει τις δίκαιες απαιτήσεις και  τους αγώνες  των εργαζομένων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στη  Κρήτη  και καλεί την Δημοτική Αρχή να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, όπως επίσης να μεριμνήσει ούτως ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά παρόμοια κατάσταση η οποία οδηγεί τους συναδέλφους μας στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί