Τιμητικές εκδηλώσεις για την «Μάχη της Κρήτης» από την Παγκρήτιο Ένωση στην Αθήνα

Η Παγκρήτια Ένωση πραγματοποιεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον

Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τους πεσόντες της «ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με τον οργανωτή, αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί:

• Πεζή μετάβαση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου στην Πλατεία

Συντάγματος. Κατάθεση στεφάνων.

• Πεζή μετάβαση στο Πολεμικό Μουσείο.

• Τρισάγιο στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή της Μάχης της Κρήτης.

• Κατάθεση στεφάνων.

• Έκθεση φωτογραφίας

• Ομιλίες και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού

Μουσείου.

• Δεξίωση.

Τις τιμητικές εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:00 -ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. Επιμνημόσυνη Δέηση.

11:30 -Πεζή μετάβαση με τη Φιλαρμονική, το Στρατιωτικό άγημα και τα λάβαρα των Σωματείων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου (Πλ. Συντάγματος).

11:45 -Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και Κρητικών Σωματείων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:15 -Πεζή μετάβαση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, μέσω της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, με τα λάβαρα των Σωματείων, συνοδεία της Φιλαρμονικής.

12:45 -Τρισάγιο στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή της Μάχης της Κρήτης, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και των Κρητικών Σωματείων της Αττικής.

13:15 -Ομιλία στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου

• Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

• Έκθεση φωτογραφίας

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης