Ο σημερινός καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο και τα νότια πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη:

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 11ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν- κυρίως στα βόρεια- μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 ως 20 βαθμούς Κελσίου. ΑττικήΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί