Κρήτη: Υποχώρησε τμήμα ιστορικής γέφυρας από τις βροχές – Έκλεισε δρόμος (Φωτο)

Με προβλήματα έφτασαν οι χθεσινές βροχές στην Ιεράπετρα προκαλώντας και  αρκετή ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες και για σήμερα που από το μεσημέρι και μέχρι τη νύχτα  αναμένονται περισσότερες βροχές.

Όπως λέει ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία στο Λασίθι, Γιάννης Γουλιδάκης, στη γέφυρα του Μύρτους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει υποχωρήσει ένα τμήμα από τα τσιμέντα που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τη γέφυρα για την προστασία του εδάφους  και τη στήριξη της γέφυρας και χρειάζεται άμεση αποκατάσταση, ώστε να μην επεκταθεί.

Παράλληλα στο Σελάκανο ιδιαίτερα τη νύχτα οι βροχές ήταν πάρα πολύ έντονες με αποτέλεσμα ο δρόμος το πρωί της Παρασκευής να είναι κλειστός, από τη Σκίστρα μέχρι το Σελάκανο όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η αρμόδια για την πολιτική προστασία του Δήμου Ιεράπετρας, Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Και οι δύο έκαναν έκκληση στους πολίτες ιδιαίτερα σε όσους κινούνται κοντά στη γέφυρα του Μύρτους, αλλά και προς το Σελάκανο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και το ίδιο πρέπει να κάνουν και όσοι κινούνται από Μουρνιές προς Μύθους, αφού ο δρόμος που συνδέει τις κοινότητες έχει κατεβάσει χώματα και πρέπει και εκεί να γίνουν εργασίες χωρίς το πρόβλημα να κρίνεται ιδιαίτερα επείγον ώστε να κλείσει ο δρόμος.

Η ανακοίνωση για το Σελάκανο:

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  σας ενημερώνει ότι :

Το τμήμα του δρόμου από Σχίστρα έως Σελάκανο έχει κλείσει,  λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου  είναι καθ’ οδόν, ώστε να επιχειρήσει τον καθαρισμό και τη διάνοιξη του δρόμου.

Ο δρόμος αναμένεται να  δοθεί ξανά στην κυκλοφορία σε λίγες ώρες και θα σας ενημερώσουμε  με νεότερη ανακοίνωση.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί