Ο Ν. Ηγουμενίδης για ΟΦΗ, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Ηρακλείου και σπάσιμο δήμων

Στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το Ηράκλειο αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σε σημερινές του δηλώσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρθηκε ήταν η εξοντωτική απόφαση για τον ΟΦΗ, η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για το σπάσιμο των δήμων και η αναφορά του Υπουργού στη Βουλή για  τα αιτήματα περιοχών του Ηρακλείου, αλλά και η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε:

·         Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για τον ΟΦΗ: «Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους τους αρμόδιους. Προφανώς με ξάφνιασε κι εμένα η απόφαση. Είναι εξοντωτική για την ομάδα του Ηρακλείου. Είμαστε οπαδοί της νομιμότητας, όμως δεν φταίει το σωματείο, δεν φταίνε οι οπαδοί της ομάδας. Πιστεύω με μια ψυχραιμία να περιμένουμε την απόφαση της επιτροπής εφέσεων. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου είμαστε δίπλα στους φίλους της ομάδας και δίπλα στην ομάδα».

·         Σχετικά με την τροπολογία για το σπάσιμο των δήμων«Υπάρχει ήδη μια επεξεργασία που αφορά σε ορισμένους δήμους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός αναφέρθηκε στους δήμους του Ηρακλείου. Είναι η περιοχή του Τυμπακίου, του Ζαρού, της Γέργερης, της Αλικαρνασσού. Έτυχε να μιλήσουμε με τον Υπουργό και στη διαδικασία χθες στη Βουλή και μετά την ανάπτυξη της τροπολογίας. Μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο θα γίνει μια συζήτηση και για άλλους δήμους για να καταλήξουμε στο οριστικό σχέδιο του σπασίματος των δήμων. Γιατί δεν γίνεται τώρα; Καταρχήν υπάρχουν ανοιχτά θέματα. Ποια θα είναι η περιουσία των δήμων, τι θα γίνει με το προσωπικό, πώς θα μοιραστεί στους νέους δήμους η υποδομή. Αυτά θα λήξουν μέσα στο εξάμηνο. Οι περιοχές του Ηρακλείου είναι μέσα στην προοπτική μας για να λήξουν όλες οι εκκρεμότητες μέσα στο εξάμηνο».

·         Σχετικά με τις εκκρεμότητες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Ηρακλείου: Γιατί δεν προχωρούν ειλημμένες αποφάσεις που αφορούν την ΠΦΥ στο Νομό Ηρακλείου;», ρώτησε ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφερόμενος στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε  στα δύο κομβικά κτίρια για παραχώρηση από το Υπουργείο Εργασίας προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης: στο σημερινό κτίριο του ΙΚΑ του Αγίου Μηνά και στο σημερινό κλειστό κτίριο του ΙΚΑ Χερσονήσου, ως πρότυπα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, όπως επίσης και στην εκκρεμότητα της θεσμοθέτησης νέων Περιφερειακών Ιατρείων σε Μάταλα, Βαγιωνιά, Στάβιες, αλλά και στην επέκταση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠΑΓΝΗ για την αντιμετώπιση των αναγκών της καρδιοχειρουργικής και του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί