Στην Κρήτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Ενημερώνεται για τα προβλήματα από τη θεομηνία (Βίντεο & φωτο)

Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο Υπουργός βρέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κ. Αραχωβίτης αρχικά συναντήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού, όπου είχε μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία στα Χανιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη και με εκπροσώπους φορέων και εκπροσώπους αγροτικών συλλογών.

Όπως τόνισε ο κ. Αραχωβίτης για τις αποζημιώσεις για φυτικό και ζωικό κεφάλαιο υπάρχουν πόροι που θα χρησιμοποιηθούν. Μάλιστα όπως ανέφερε «τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν φυσικούς βοσκότοπους θα δώσουμε έκτακτη οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους».

Στις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει από την Αντιπεριφέρεια με προορισμό πληγείσες περιοχές κατά μήκος των όχθεων και των παραποτάμων του ποταμού Κερίτη και Ταυρωνίτη (Φουρνές, Σκινές. Μεσκλά., Ταυρωνίτης, Συρίλι, Ντερές, Παλαιά Ρούματα), όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία και θα δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών

Το απόγευμα στις 7 θα μετέχει σε σύσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων για το αβοκάντο και τις νέες καλλιέργειες.

Αύριο Τετάρτη, θα επισκεφτεί το νομό Ρεθύμνου, όπου επίσης επλήγη από την κακοκαιρία,  και θα συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιόνη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις του πρώην δήμου Τεμένους της Π.Ε. Ηρακλείου.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί