Μπακογιάννη: Θέση της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Δεν είναι δυνατό μια συμφωνία που έχει διχάσει τόσο βαθιά την ελληνική κοινωνία να κυρωθεί με απλή συμφωνία των παρόντων» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε: «Πίστευα ότι υπάρχουν οι 151, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ που δικαίωσαν τους φόβους μας ότι θα κυριαρχήσει η λογική του Ιλιντεν, δεν είμαι βέβαιη. Χτύπησε καμπανάκι σε κάποιους συναδέλφους, το βλέπω πιθανό αλλά όχι βέβαιο να κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή».

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Η θέση σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η θέση της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι  «φόβος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την αρχή ήταν ότι αν μπούμε σε λογικές προστασίας μειονοτήτων τότε θα υπάρξει επικίνδυνο πρόβλημα. Το σχετικό άρθρο που περιλαμβάνεται στη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια δεν μας καλύπτει, αλλά κυρίως δεν μας καλύπτει η ρητορική του».

Τέλος η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε: «Το λάθος Τσίπρα-Κοτζιά είναι ότι είχαν αποδεχτεί τη λογική του Ιλιντεν. Ο λαός γνωρίζει τις θέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, αν τον υπερψηφίσει αποδέχεται τη θέση του ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να κυρωθεί. Αν κυρωθεί η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα. Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα υπερασπιστεί με σθένος τις απόψεις της που αν εισακουστούν θα συνεισφέρουν στη σταθερότητα. Γνωρίζω το διεθνές κλίμα, αλλά όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος».

 

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί