Ο Βασίλης Λέκκας στο Ηράκλειο

Στην μουσική σκηνή του «Βofor» ,την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, θα ανέβει ο λυρικός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας ο οποίος θα παρουσιάσει την ξεχωριστή μουσική διαδρομή του, μέσα από τις διαχρονικές συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.  Ήταν 2 Απριλίου του 1980. Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει…

Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη.
«…Ήσουν μια χώρα που την έκανα πατρίδα μου…»
Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.
«Νεότερο Ζορμπά» τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Πάντα όρθιος με στόχο την μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν την νεότερη μυθολογία του τόπου μας.
Όλα αυτά καθορίζουν τις επιλογές του, και από πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της πορείας του ο Βασίλης Λέκκας σηματοδοτεί με την παρουσία του ένα καλλιτεχνικό κάδρο άλλου ήθους και ύφους.
Ωρα προσέλευσης 10:30μμ.

Τηλέφωνο κρατήσεων: ‭+30 694 8371397‬

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί