Στην Κύπρο τα πιο παχύσαρκα παιδιά της ΕΕ

Πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Υγεία το 2018.

Ειδικότερα τα στοιχεία για τη Κύπρο αναφέρουν:

-Ψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών, με 21% παχύσαρκα αγόρια και 19% παχύσαρκα κορίτσια, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 13,4% και 9,9%, αντίστοιχα.

-Η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στη κατανάλωση αντιβιοτικών στην Κοινότητα με 33 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα, με πρώτη την Ελλάδα (36 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις). Ακολουθούν η Ρουμανία και η Γαλλία με 30 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα.

-Η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών κρατών-μελών της ΕΕ, των οποίων ποσοστό τουλάχιστον 10% του πληθυσμού τους δεν καλύπτεται από υπηρεσίες Υγείας. Σημειώνεται ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση με 17% και ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κρατών της ΕΕ, στις οποίες η κάλυψη ενδονοσοκομειακού κόστους είναι κάτω από το 70%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ανέρχεται στο 93%.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί