Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων για την ενδεχόμενη απόλυση 4 εργαζομένων από το Βενιζέλειο

Ανακοίνωση εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων εξέδωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, κ. Δημήτρης Βρυσαλης, σχετικά με την ενδεχόμενη απόλυση 4 εργαζομένων από το Βενιζέλειο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η είδηση ότι πρόκειται να δουν την πόρτα της εξόδου 4 εργαζόμενοι ΙΔΟΧ με την συμπλήρωση 24 μηνών που ανήκουν στο προσωπικό ασφαλείας του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ στις 4 Δεκέμβρη, ακολουθώντας τις ήδη 13 απολύσεις στο ΠαΓΝΗ, των επικουρικών γιατρών, που έπονται, και των παρατασιουχων εργαζομένων στη σίτιση αι στέγαση  αποδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλάει για ανάκτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων περί σταθεροποίησης και αναβάθμισης του συστήματος υγείας. Αποδεικνύεται πως ήταν ψέμα το ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια αν εργοδότης ήταν το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν αρκετή εμπειρία από την παραβίαση των δικαιωμάτων, ανεξάρτητα του ποιος είναι εργοδότης

Η περίφημη κανονικότητα της κυβέρνησης περιέχει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Απολύσεις, ανακύκλωση ανεργίας, επέκταση της μερικής απασχόλησης, εντατικοποίηση, χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως “αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες” που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την “πώληση” υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη ούτε σε κυβέρνηση-ΔΥΠΕ-διοίκηση που όλο το προηγούμενο διάστημα προέτρεπαν να μην ακούν το ΠΑΜΕ και ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας ούτε σε διάφορα παπαγαλάκια που διαρρέουν ότι τάχα θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ –ΚΙΝΑΛ. Μαζί ΨΗΦΙΣΑΝ το Γενάρη του 2018 την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν θεωρούν ότι οι υποστηριχτικές λειτουργίες πρέπει να έχουν μόνιμο προσωπικό.

Ότι καταφέραμε έγινε μέσα από κινητοποιήσεις και απεργίες, παρεμβάσεις στη διοίκηση, στη ΔΥΠΕ, στο υπουργείο και αποτρέψουμε τις απολύσεις των συμβασιούχων και να παραταθούν οι συμβάσεις τους. Ακόμα και η μελλοντική προκήρυξη για τις 1200 μόνιμες θέσεις είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Αυτό αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα! Μέσα από τον αγώνα μας, το κύριο αίτημα που βάζουμε είναι: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!!!

Τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μόνιμων και ελαστικά εργαζομένων, να μην περάσει το κλίμα εφησυχασμού και της αναμονής που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

 

  • Τώρα να διεκδικήσουμε να μη γίνει ΚΑΜΜΙΑ απόλυση!!!

 

    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των εργαζομένων στην Υγεία όσο και συνολικότερα του λαού.

 

  • Αντί για απολύσεις προσωπικού που πετιέται στην ανεργία, αντί για «παρατάσεις» στην ομηρία και την ανασφάλεια, η κυβέρνηση πρέπει να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την πραγματική κάλυψη των τεράστιων κενών στη δημόσια Υγεία, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τη μείωση του «κόστους» για το κεφάλαιο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί