Νέες απειλές του Τούρκου υπ. Άμυνας: “Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχληση πλοίου μας στο Αιγαίο”

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον… συνήθη ύποπτο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», διεμήνυσε ότι αν ληφθεί απόφαση αντίθετη προς τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας του στο Αιγαίο Πέλαγος η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο, χωρίς στενές συγκρούσεις.

Τονίζει επίσης ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ άλλη παρενόχληση σε οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενος προφανώς στο πρόσφατο περιστατικό με το ερευνητικό «Barbaros».

Σημειώνεται ότι χθες η Τουρκία προειδοποίησε πως ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί casus beli.

Τη σκυτάλη στην επιθετική ρητορική είχε πάρει από τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δηλώνοντας: «Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως «η Βασίλισσα του προφήτη» θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου» είχε υπογραμμίσει, προσθέτοντας: «Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό, όλοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως».

newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί