Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – “Πνίγηκαν” στον καπνό από κάψιμο πλαστικών (Φωτο)

Ευκαιρία για να ανάψουν πυρκαγιές φαίνεται πως βρήκαν ορισμένοι από τις πρωινές ψιχάλες στην Ιεράπετρα, αποτέλεσμα την δημιουργία μιας επικίνδυνης κατάστασης στην περιοχή ανάμεσα στη Γρα Λυγιά και το Στόμιο αλλά και την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από νωρίς στην περιοχή είχαν ανάψει πυρκαγιές από ιδιώτες που έκαιγαν πλαστικούς σωλήνες και νάιλον με κάποια απ’ αυτές να ξεφεύγει και να καίει φυτικά υπολείμματα που βρισκόταν στο σημείο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες καπνοί έπνιξαν την περιοχή και τον δρόμο, δημιουργώντας προβλήματα σε οδηγούς, Ένα λεωφορείο μάλιστα που περνούσε από το σημείο, χρειάστηκε να σταματήσει και να κατέβει ο οδηγός για να ελέγξει το δρόμο πριν αποφασίσει να περάσει μέσα από τους καπνούς, ενώ το ίδιο συνέβη και με υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Ιεράπετρας

Η πυροσβεστική υπηρεσία πήγε στο σημείο και κατέσβεσε τις φλόγες ενώ βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή αφού πολλές είναι εστίες που είναι φανερές στην ευρύτερη περιοχή στα δυτικά της Ιεράπετρας.

Τα στοιχεία για όλες τις πυρκαγιές έχουν συγκεντρωθεί και βέβαιο είναι πως κάποια πρόστιμα θα κοπούν αφού δεν έχει λήξει ακόμα η αντιπυρική περιόδος.

H αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Μαρία Ρουμελιωτάκη, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως η κατάσταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα ήταν πολύ επικίνδυνη, συστήνοντας στον κόσμο υπομονή αλλά και μεγαλύτερη προσοχή στην διαχείριση των υπολειμμάτων τους.

 

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί