Αποδεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση Κοτζιά – Ο Αλ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ

Αποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η παραίτηση υποβλήθηκε αμέσως μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο λόγος της δυσαρέσκειας του κ. Κοτζιά ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αιχμές του Π. Καμμένου για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ και το γεγονός ότι κατά την γνώμη του δεν τον στήριξε, όσο θα επιθυμούσε, η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου και ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα το ΥΠΕΞ υπενθύμισε σήμερα, μέσω email, σε δημοσιογράφους ότι είναι το μοναδικό υπουργείο που “περνάει” τα “μυστικά κονδύλιά” του από τη Βουλή με νόμο του 2017 στέλνοντας μάλιστα και τη σχετική τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Alpha», έστειλε διπλό μήνυμα προς τον ΥΠΕΞ και τον ΥΠΕΘΑ σημειώνοντας με νόημα πως «Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί