ΟΗΕ: Αύξηση της πείνας παγκοσμίως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, 821 εκατ. άνθρωποι -ή αλλιώς ένας στους εννέα- δεν έχει αρκετό φαγητό στη διάθεσή του, ενώ σχεδόν 151 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών είναι υποανάπτυκτα σωματικά και πνευματικά εξαιτίας του υποσιτισμού

Αύξηση των επιπέδων της πείνας παγκοσμίως για τρίτη συναπτή χρονιά καταγράφει έκθεση του ΟΗΕ αναφορικά με το 2017. Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω φαινόμενο ενισχύεται από τις πολεμικές συρράξεις και την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ τονίζει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, 821 εκατ. άνθρωποι -ή αλλιώς ένας στους εννέα- δεν έχει αρκετό φαγητό στη διάθεσή του ενώ στην υποσαχάρια Αφρική, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις πιθανόν να υπέφερε από χρόνια πείνα το 2017.

Σχεδόν 151 εκατ. παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι υποανάπτυκτα -σωματικά και πνευματικά- εξαιτίας του υποσιτισμού, προειδοποιεί ο ΟΗΕ και προσθέτει ότι στην Ασία, υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός υποσιτισμένων ανθρώπων φτάνοτνας τα 515 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα Ηνωμένα Έθνη υπογραμμίζουν δε, ότι σχεδόν το 36% των χωρών που βίωσαν αύξηση των ποσοστών της πείνας από το 2005 βίωσαν επίσης και ακραία ξηρασία.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί