Μαξίμου: Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως “στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα”», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και καταλήγει:

«Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα»

Η αναφορά Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της SZ περί εκλογών: «Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται με εξαίρεση τον  τομέα του τουρισμού (…)». Παράλληλα, σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, «πώς θα αντιληφθούν οι πολίτες ότι τελείωσαν τα μνημόνια;», ο Κυρ. Μητσοτάκης φυσικά δεν διαψεύδει τη διαπίστωση αλλά περιορίζεται να ισχυριστεί ότι «οι άνθρωποι δεν θα αισθανθούν καμία πραγματική αλλαγή».

Παράλληλα, στη συνέντευξή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης τα βάζει ξανά με τους δημόσιους υπαλλήλους, επιμένοντας στη φιλολογία περί «μικρότερου αλλά πιο αποτελεσματικού κράτους», εξηγώντας πως «θα προσλαμβάνουμε λιγότερους ανθρώπους από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Και θα μειώσουμε τον αριθμό των συμβασιούχων».

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί