Επιτέλους καλοκαίρι στην Κρήτη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Η πρόγνωση καιρού του Μ. Λέκκα

Αύξηση των θερμοκρασιών θα υπάρξει στην Κρήτη ακόμα και από τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρόγνωση του πως «θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της ΒΔ Αφρικής καθώς και από τη χερσόνησο της Σαουδικής Αραβίας τείνουν να κινηθούν προς τον Ελλαδικό χώρο βοηθώντας έτσι τις θερμοκρασίες να ανέβουν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη.»

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Μ. Λέκκα:

Πολύ καλός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός στην Κρήτη για ολόκληρη την εβδομάδα, με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους τις πρωινές και νυκτερινές ώρες , ενώ έως μέτριοι θα φθάνουν κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, με εξαίρεση τις ανατολικές περιοχές την Κρήτης όπου η ένταση τους θα φθάνει πρόσκαιρα τα 4 έως 5, τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα ανέβουν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα και θα κυμαίνονται στα βόρεια τμήματα από τους 31 ⁰C έως τους 33 ⁰C, ενώ στα κεντρικά και τα νότια τμήματα θα είναι 2 έως και 3 βαθμούς υψηλότερες. Θετικό είναι το γεγονός ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές ώρες θα κυμαίνονται σε καλά για την εποχή επίπεδα.

Καλός και ιδανικά καλοκαιρινός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός και για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί με τους ανέμους να είναι πιο εξασθενημένοι και στις ανατολικές περιοχές του νησιού και την θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η προστασία από την Υπεριώδη ακτινοβολία μιας και η παρατεταμένη ηλιοφάνεια κορυφώνει τις μέγιστες τιμές από νωρίς το μεσημέρι.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί