«Κλείδωσε» η συνάντηση Τράμπ – Πούτιν

Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου θα γίνει πιθανότατα στο Ελσίνκι η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Σε ερώτηση κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της Ομάδας των Επτά, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον και ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, ο Γιούρι Ουσακόφ ανέφεραν ότι εντός της ημέρας η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα κάνουν ταυτόχρονα ανακοινώσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί