Τελικά λεφτά υπάρχουν για τον Δήμο Ηρακλείου: 24.800 € στον γραφίστα για τα φωτορεαλιστικά του πάρκου Γεωργιάδη!

Με ανάρτησή τους, οι Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη καταγγέλλουν τον Δήμο Ηρακλείου σχετικά με την υπόθεση της ανάπλασης του πάρκου.

Όπως αναφέρουν, ο Δήμος Ηρακλείου σε όσους αντιτίθενται στην συγκεκριμένη ανάπλαση, απαντά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να διατηρηθεί το πάρκο ως έχει, με προσωπικό για την φροντίδα του.

Ωστόσο, τον περασμένο Μάρτιο ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, υπέγραψε σύμβαση απευθείας ανάθεσης ύψους 20.000€ + ΦΠΑ = 24.800€ με ιδιώτη σχεδιαστή για “Παροχή γραφιστικών υπηρεσιών για την παρουσίαση έργων και μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηράκλειου”, μέσα σε αυτά και τα περιβόητα φωτορεαλιστικά για το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση πάρκου Γεωργιάδη».

Δείτε: Οι εικόνες φωτορεαλιστικής απεικόνισης του πάρκου Γεωργιάδη, που παρουσιάζει ο δήμος Ηρακλείου (φωτο- βίντεο)

Δείτε αναλυτικά τί αναφέρουν οι Φυλές του Πάρκου στην ανάρτησή τους:

Εδώ και 5 μήνες που γίνεται ντόρος για το θέμα του πάρκου Γεωργιάδη και των δέντρων που κατά συρροή κόβονται ή κλαδεύονται με βάρβαρο τρόπο από την Υπηρεσία Πρασίνου και τους εργολάβους του δήμου, η απάντηση που δίνουν οι ιθύνοντες σε όσους/ες αγωνιούν για το ελάχιστο εναπομείναν πράσινο της πόλης, είναι η ίδια: δεν υπάρχουν χρήματα και προσωπικό για τη φροντίδα τόσο του πάρκου, όσο και των λιγοστών δέντρων που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στην τσιμεντούπολη του Ηρακλείου.

Το αποτέλεσμα αυτής της “έλλειψης” είναι το μεν πάρκο να ρημάζει απεριποίητο περιμένοντας την περιβόητη “αναβάθμιση” που υπόσχεται το παράλογο έργο της δημοτικής αρχής και τα δε δέντρα της πόλης να κατακρεουργούνται, είτε επειδή όντας παρατημένα στην τύχη τους έχουν προσβληθεί από το έντομο-εισβολέα, είτε επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι καλύτερο από το να τα κλαδεύουν βαριά μια φορά κάθε κάμποσα χρόνια, όποτε τύχει να βρεθούν χρήματα για εργολαβίες και όχι όποτε ενδείκνυται να γίνει αυτή η εργασία ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους.

Κατά τ’ άλλα, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, ο πλέον ένθερμος ίσως υποστηρικτής του έργου που έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή για το πάρκο Γεωργιάδη, υπέγραψε το Μάρτη που μας πέρασε σύμβαση απευθείας ανάθεσης ύψους 20.000€ + ΦΠΑ = 24.800€ με ιδιώτη σχεδιαστή για “Παροχή γραφιστικών υπηρεσιών για την παρουσίαση έργων και μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηράκλειου”, μέσα σε αυτά και τα περιβόητα φωτορεαλιστικά για το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση πάρκου Γεωργιάδη» . Το λινκ για τη Διαύγεια: (https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%98%CE%9A%CE%92%CE%A90%CE%9F-%CE%9E%CE%9A%CE%95)

Δείτε την πράξη στη Διαύγεια αναλυτικά ΕΔΩ

Λεφτά λοιπόν δεν υπάρχουν για να συντηρηθεί π.χ. το πάρκο και να μην παρουσιάζει τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης, αλλά βρίσκονται με ένα μαγικό τρόπο όταν πρόκειται να υποστηριχτεί το επικοινωνιακό και ψηφοθηρικό παιχνίδι του δήμου.

Το τονίζουμε ακόμα μια φορά: η δημοτική αρχή αφήνει το πάρκο να ρημάξει ακόμα περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια για να δημιουργήσει εικόνες παρακμής σαν και αυτές που περιέλαβε στο περιβόητο βίντεο και να στηρίξει εκεί την προπαγάνδα της για το πόσο αναγκαίο είναι το παράλογο έργο που έχει δημοπρατήσει.

Οι προτεραιότητες της είναι σαφείς: χιλιάδες ευρώ σε ημέτερους χωρίς καν διαγωνισμό για -τις καθόλου ρεαλιστικές κατά τ’αλλα- φωτορεαλιστικές απεικονίσεις (οι φωτογραφίες δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που προβλέπει η μελέτη για το πάρκο) και τίποτα για την ουσία της υπόθεσης, τη συντήρηση του ελάχιστου πρασίνου δηλαδή, γιατί το ταμείο είναι άδειο…

Το μήνυμα μας προς τη Λότζια είναι σαφές: το αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό έργο που έχετε σχεδιάσει δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο από το φθινόπωρο που το δημοπρατήσατε, τα ευχολόγια που ψηφίσατε στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν καμία σχέση με τη μελέτη που ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει και εμείς θα είμαστε εκεί για να σας εμποδίσουμε να καταστρέψετε την τελευταία όαση στην πόλη.

Εσείς ανακοινώνετε έναρξη εργασιών στο πάρκο μέσα Ιούνη, εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί να σας υποδεχτούμε και παράλληλα προσκαλούμε όσους και όσες αγωνιούν για την τύχη του πάρκου στο 3ήμερο φεστιβάλ για τον εορτασμό των 60 χρόνων του στις 13, 14 και 15 Ιούλη (το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες βδομάδες)!

Δείτε ακόμη:

Δείτε γιατί οι “Φυλές του πάρκου” κατηγορούν το δήμο Ηρακλείου για παραπλάνηση των πολιτών σε σχέση με το πάρκο Γεωργιάδη!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί