Στα Χανιά συνεδριάζουν τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα INFORM και ΙΝΙΟ

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξενεί το ευρωπαϊκό Συνέδριο των Δικτύων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΑΤΠΑ) που ξεκίνησε την Τετάρτη 30 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή  1 Ιουνίου 2018, στα Χανιά.

Η ετήσια συνάντηση των Δικτύων Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των ΕΚΤ και ΕΤΠΑ διεξάγεται φέτος στα Χανιά μετά από πρωτοβουλία του Περιφεριεάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Άρη Περουλάκη Συντονιστή του Δικτύου ΙΝΙΟ. Το Συνέδριο συμπίπτει φέτος με την ανακοίνωση για το νέο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2020-27 και τη μείωση των δαπανών για την Πολιτική Συνοχής.

Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, καλωσορίζοντας του συνέδρους εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης, και στην εισαγωγική ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε την ταυτότητα της Κρήτης, τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στο νησί, να βιώσει τον ‘φιλόξενο κρητικό τρόπο ζωής’. Επίσης αναφέρθηκε στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα του νησιού μας, στις προσπάθειες για έρευνα και καινοτομία και στη Περιφερειακή Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης.  Ο Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε τους συνέδρους και για τις  ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης : στην εφαρμογή ευρωπαϊκών πολιτικών, προγραμμάτων και στο Γραφείο στις Βρυξέλλες.

Στη σημερινή συνεδρίαση η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη θα παρουσιάσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί