Στην Κρήτη για διαμαρτυρία σε πλειστηριασμό μέλη του Ρουβίκωνα

Με σκοπό την ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 30 Μαϊου 2018 στον Πύργο του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και συγκεκριμένα στο συμβολαιογραφείο της κας. Δέσποινα Εληώτη, βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι μέλη από οργανώσεις της Κρήτης μεταξύ αυτών και άτομα που πολιτικά και ιδεολογικά πρόσκεινται στο «Ρουβίκωνα».

Η παρουσία μιας ομάδας 20 περίπου ατόμων σήμερα το μεσημέρι έξω από το γραφείο της κας. Εληώτη στην κεντρική αγορά του Πύργου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο- καταρχήν για τη φιλήσυχη διαμαρτυρία τους- αλλά και κινητοποίηση στις Αρχές, που ειδοποιήθηκαν από την συμβολαιογράφο, η οποία αρχικά εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια της ίδιας αλλά και του γραφείου της, με αποτέλεσμα άνδρες της Αστυνομίας να παραταχθούν στην είσοδο αλλά  και στου γύρω δρόμους. Έτσι από τα αριστερά είχαν παραταχθεί οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και δεξιά σε ένα καφενεδάκι του Πύργου είχαν καθίσει για μια ρακί τα μέλη των οργανώσεων που διαμαρτύρονται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις μελών της ομάδας διαμαρτυρίας που δέχτηκαν και μίλησαν στο «apopsilive.gr» ήταν γνωστό καθώς είχε ήδη ανακοινωθεί διαδικτυακά η παρουσία τους σήμερα στον Πύργο, όπου η κα. Εληώτη έχει πιστοποιηθεί να διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την Ανατολική Κρήτη. Ο πλειστηριασμός αφορούσε την επαγγελματική στέγη ενός ξυλουργού από το Ηράκλειο και στόχος της κινητοποίησης ήταν η ματαίωσή του, όπως μας είπαν, τόσο για τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη που βγαίνει η περιουσία του στο σφυρί, όσο και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν.

Την προσπάθεια αυτή ματαίωσης των πλειστηριασμών υπογράφουν οι συλλογικότητες «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» και «Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας» ωστόσο όπως μας είπαν αρκετά μέλη από τους συμμετέχοντες στην σημερινή και αυριανή κινητοποίηση ασπάζονται τις αρχές της οργάνωσης και ανήκουν πολιτικά στον «Ρουβίκωνα».

Όπως ήταν φυσικό και μόνο στο άκουσμα της οργάνωσης και με δεδομένα τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα, κάποιοι τρομοκρατήθηκαν, ωστόσο τα πράγματα κύλησαν ομαλά και ήρεμα και εφόσον όπως πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια και η κα. Εληώτη αρνήθηκε να συνεχίσει τη διαδικασία τα συγκεντρωμένα μέλη αποχώρησαν.

Ωστόσο, όπως μας είπαν, θα επανέλθουν και αύριο το πρωί που είναι και η προκαθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού, ώστε και πάλι να διαμαρτυρηθούν ζητώντας τη ματαίωσή του.

 

apopsilive.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί