Στην Κρήτη εξουθενωμένοι οι ναυαγοί μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά – Ταξίδευαν για 5 μέρες (Βίντεο & φωτο)

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι, η επιχείρηση μεταφοράς και η αποβίβαση των 69 μεταναστών στο λιμάνι του Καστελίου, με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για 69 άτομα, ανάμεσά τους 16 παιδιά, που έφτασαν πολύ ταλαιπωρημένοι στο λιμάνι του Καστελίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, ήρθαν από το Ιράν και από το Ιράκ και ταξίδευαν για πέντε μέρες με ιστιοφόρο το οποίο όμως παρουσίασε βλάβη κι έτσι οι 69 μετανάστες μεταφέρθηκαν μέχρι το λιμάνι Καστελίου με τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού.

Να σημειωθεί ότι κάποιες γυναίκες ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα είχαν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Στο λιμάνι έφτασαν άμεσα χημικές τουαλέτες και φαγητό, μέχρι να βρεθεί λύση σχετικά με το πού θα μεταφερθούν.

Στο λιμάνι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή γιατροί από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λιμενικές αρχές, το Χαμόγελο του παιδιού, ο Δήμαρχος Κισσαμου και εκπρόσωποι από το Αννουσσακειο που θα αναλάβει για όσο χρειαστεί την σίτιση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος εντοπίστηκε από ελικόπτερο του λιμενικού και αεροσκάφος της FRONTEX 50 μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων, και από εκείνη την στιγμή και μετά τρία σκάφη του Λιμενικού, έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια.

Βρέθηκε λύση για τους μετανάστες: Στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι η διαμονή τους

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο Δήμος Χανίων έφτασε στην τελική επιλογή για το κλειστό Κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου, μετά και την αδυναμία φιλοξενίας των ατόμων στο εκθεσιακό της Αγιάς και για να μην διανυκτερεύσουν οι μετανάστες στο λιμάνι της Κισσάμου.

Οι μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία του Πολεμικού Ναυτικού από την Κίσσαμο στο Ακρωτήρι με τη συνδρομή του Λιμενικού, ενώ αυτή την ώρα γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες για την μεταφορά τους.

Παρόλαυτά, ο ίδιος ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ξεκαθάρισε ότι ο χώρος δεν είναι ιδανικός καθότι αποτελεί εγκαταλελειμμένο κτήριο που δεν διαθέτει ηλεκτρική διασύνδεση ούτε ύδρευση, κάτι που όμως αναμένεται να ξεπεραστεί με την εγκατάσταση γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος και παροχή πόσιμου νερού.

Φωτογραφία από παλαιότερη φιλοξενία μεταναστών στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

Ήδη στο σημείο τα συνεργεία του Δήμου κάνουν τα αδύνατα-δυνατά, για να καθαριστεί ο χώρος και να είναι έτοιμος για τη φιλοξενία των ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 16 παιδιά.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί