Οι οικοδόμοι στην απεργία την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας

Η ανακοίνωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Ηρακλείου:

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Παλεύουμε αποφασιστικά για ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη φοροληστεία.

Διεκδικούμε μέτρα για την προστασία των ανέργων, την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Η «ανάπτυξη», που υπόσχεται η κυβέρνηση, η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «κανονικότητα», που επικαλούνται, είναι «τα θέλω» και οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνει κέρδη για τους λίγους και φτώχεια, εξαθλίωση για εμάς τους πολλούς.

Η απόφαση μας είναι μία: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, για όλα!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος, αποφασιστικός αγώνας, δίπλα στο Συνδικάτο μας, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 30 ΜΑΗ

 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 πμ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί