Τζανακόπουλος για Μακεδονικό: Υπάρχει η πολιτική βούληση αλλά και αρκετή απόσταση για να καταλήξουμε σε συμφωνία

«Υπάρχει η πολιτική βούληση ωστόσο έχουμε αρκετή απόσταση ακόμη να διανύσουμε για να καταλήξουμε σε συμφωνία με την πΓΔΜ. Δουλεύουμε πάντως προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη στο ρ/σ Alpha989 και τη δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκου ανέφερε:

πΓΔΜ

Υπάρχει η πολιτική βούληση ωστόσο έχουμε αρκετή απόσταση ακόμη να διανύσουμε για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δουλεύουμε πάντως προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτή την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Αυτά αφορούν το ουσιαστικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, που δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο δημόσιων συζητήσεων. Δεν πρόκειται να προεξοφλήσω την κατάληξη των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων.

NOVARTIS
Η βουλή καλείται να επικυρώσει ή όχι την πρόταση του πορίσματος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης περί αρμοδιότητας της Βουλής και επιστροφής του φακέλου στην τακτική ποινική δικαιοσύνη, καθώς και είναι ο μόνος δρόμος για να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να ασκηθουν ποινικές διώξεις, αν χρειαστεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα του ότι υπάρχουν μεν κάποια αδικήματα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν υπάγονται. Πρόκειται για το αδίκημα της δωροδοκίας/δωροληψίας και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες/ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για αδικήματα που τελούνται ανεξάρτητα από τα καθήκοντα του υπουργού, επομένως δεν υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα δεν είναι παραγεγραμμένα και την αρμοδιότητα διερεύνησης έχει η Εισαγγελία Διαφθοράς.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Αν μέλος της σημερινής κυβέρνησης έκανε παρόμοια δήλωση με αυτή που έκανε ο κ. Σάμαρας έπειτα από την αρχειοθέτηση τη μήνυσής του, σήμερα 15 πρωτοσέλιδα και 50 ιστοσελίδες θα είχαν πρώτο θέμα ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Σαμαράς δικαιούται να λέει ό,τι νομίζει. Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι να αρχειοθετήσει και αυτονοήτως. Πρόκειται για ένα παραληρηματικό μηνυτήριο κείμενο για συνομωσίες και σκευωρίες εις βάρος του. Θα γελάσει ο κόσμος αν η ΝΔ φέρει το θέμα στη βουλή.

2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
Εξαντλούμε όλα τα πολιτικά, νομικά και διπλωματικά εργαλεία για να επιτύχουμε την ταχύτερη δυνατόν απελευθέρωση των στρατιωτικών μας. Δεν παραιτούμαστε από την προσπάθεια για διευθέτηση του ζητήματος.

ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις αλλά με βάση το συμφέρον της χώρας. Η εκλογολογία είναι το ύστατο καταφύγιο του πολιτικά ηττημένου. Ο ΠΘ έχει επανειλημμένως πει πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί