Βρούτσης: Θα μειώσουμε φόρους και ΕΝΦΙΑ

Η μείωση των φόρων, με σκοπό την ανακούφιση των συνταξιούχων και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, είναι οι δύο κατευθύνσεις όπου θα κατευθυνθεί η Ν.Δ., σύμφωνα με τον τομεάρχη Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha989», ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «παρά την προσπάθεια παραπληροφόρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και αλλοίωσης της πραγματικότητας, ότι η επόμενη μέρα θα είναι πάρα πολύ επώδυνη και θα έρθουν σκληρά και επώδυνα μέτρα, τα οποία έχουν προ-ψηφιστεί και αυτά τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα».

Παράλληλα, μίλησε για υποκρισία και παραλογισμό, με αφορμή τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας ότι «με ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώθηκε καμία σύνταξη για 3,5 ολόκληρα χρόνια».

«Αυτό την ώρα που έχει ήδη κόψει το ΕΚΑΣ για 250.000 χαμηλό-συνταξιούχους. Ήδη έχει κόψει όλες τις κύριες συντάξεις 2% και πάνω από 1.6 εκατομμύρια συνταξιούχοι επικουρικής σύνταξης έχουν δεχτεί την μείωση 6% λόγω της εισφοράς για την υγεία», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης «καθαρή έξοδος» δεν υπάρχει. «Υπάρχει καθαρή μείωση συντάξεων, καθαρή μείωση μισθών , καθαρή αύξηση εισφορών. Στην πράξη το πλεόνασμα δεν συνδέεται με το ασφαλιστικό. Το μόνο που συνδέεται είναι ότι το πλεόνασμα που διαμορφώνει και συνδέει η κυβέρνηση, μεγάλο μέρος το παίρνει μέσα από την «λευκή τρύπα» που παρουσιάζει στο ασφαλιστικό καθότι έχει μειώσει τις συντάξεις και έχει μπλοκάρει την ταχύτητα απονομής των συντάξεων. Γι’ αυτό χρωστάνε περίπου 220 χιλιάδες συντάξεις».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί