Κρήτη: Ερευνούν αν ο θάνατος του άτυχου χειριστή οφείλεται σε πνιγμό

Η μικρή μπουλντόζα που παρέσυρε στο θάνατο τον 38χρονο Μανόλη Ζ. Κοκολάκη, ανασύρθηκε την Τετάρτη το απόγευμα από το θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Ελούντας όπου είχε πέσει τη Δευτέρα, εγκλωβίζοντας τον άτυχο άντρα.

Τέσσερα κτυπήματα υπέστη το μηχάνημα κατρακυλώντας από την βραχώδη πλαγιά και μέχρι να φτάσει στο νερό, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Σημαντικές πληροφορίες για το χρονικό σημείο του θανάτου δεν προκύπτουν από την πρώτη εξέταση του μηχανήματος, αλλά απομένει να φανεί από τη συνολική διερεύνηση και την ιατροδικαστική έκθεση. Το ερώτημα είναι αν ο θάνατος επήλθε από πνιγμό εξαιτίας του εγκλωβισμού που υπέστη ο οδηγός του μηχανήματος όταν έπεσε στη θάλασσα η μπουλντόζα ή αν πέθανε νωρίτερα από θανάσιμο τραύμα στον αυχένα εξαιτίας των κτυπημάτων που δέχθηκε κατά την πτώση.

Το στοιχείο πάντως που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι το σημείο όπου έπεσε η μπουλντόζα και το οποίο πήγε να δουλέψει ο άτυχος χειριστής. Από την πιο απλή και στοιχειώδη αυτοψία προκύπτει πως ο χώρος δεν επαρκεί για την κίνηση του μηχανήματος και ένας έμπειρος οδηγός δεν θα διακινδύνευε μια τέτοια προσπάθεια, αν δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Ακόμα και για αυτό το κρίσιμο ερώτημα απομένει να δοθούν απαντήσεις από την εξέλιξη των ερευνών τις επόμενες μέρες.

 

Ήθελαν έργα στη θάλασσα;

Στο μεταξύ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στο σημείο κάτω από τη βίλα – ιδιοκτησίας ρωσικών συμφερόντων – υπήρχε η επιθυμία του ιδιοκτήτη να διαμορφώσει πρόσβαση στη θάλασσα παρά το απόκρημνο της περιοχής και του σημείου. Η βορειοελλαδίτικη εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείριση του όλου έργου, δεν έχει ακόμα πάρει θέση δημόσια για το γεγονός του τραγικού θανάτου του 38χρονου και για τα έργα που είχαν αποφασιστεί να γίνουν στο σημείο αυτό.

Τα ερωτήματα που μένουν ν’ απαντηθούν είναι: Ποιος ήταν ο σχεδιασμός των έργων; Πώς εξελίχθηκαν και με ποιες εντολές κινήθηκε ο χειριστής του μηχανήματος στο σημείο αυτό που τον οδήγησε στον γκρεμό; Υπάρχουν σχέδια και σχετικές εγκρίσεις για έργα και ποια;

Να σημειωθεί τέλος πως ο τραγικός θάνατος του 38χρονου Μανόλη Κοκολάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συναδέλφων του και την ανακοίνωση του κλαδικού Σωματείου από το Ηράκλειο, το οποίο μιλά για τους δυσμενείς όρους εργασίας που εγκυμονούν κινδύνους για τους χειριστές μηχανημάτων.

Του Μιχάλη Ατσαλάκη, anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί