Σκίτσο του Λένον που τον απεικονίζει ως Αδόλφο Χίτλερ πωλήθηκε έναντι 54.000 δολαρίων

Το πρόχειρο, ασπρόμαυρο σχέδιο που είχε «φιλοτεχνήσει» το διάσημο Σκαθάρι, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου μπλοκ σκαριφημάτων του τραγουδιστή με πολλές εικονογραφήσεις που σχετίζονται με τους ναζί.

Ο Λένον είχε σχεδιάσει την συγκεκριμένη πανάκριβη «μουτζούρα» στο τέλος της δεκαετίας του 1950, όταν ακόμα φοιτούσε στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Page Six, στο μπλοκ ζωγραφικής, υπάρχουν πολλά σκίτσα παρόμοιας τεχνοτροπίας και αισθητικής, που «μπλέκουν» τους διάσημους Beatles με ναζιστικά στοιχεία.

Πρόκειται για εικόνες αποτυπωμένες με μελάνι.

Στο επίμαχο σχέδιο, ο Λένον φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά πίσω από ένα συνεδριακό πόντιουμ ενώ στην κάτω δεξιά γωνία του φύλλου διαβάζει κανείς: “Heil John, Heil John, Heil John, Heil”.

Σε ένα άλλο σκίτσο, ο αετός του τρίτου Ράιχ εμφανίζεται γραπωμένος πάνω από τα αρχικά γράμματα του διάσημου τραγουδιστή.

«Ο Λένον έκανε αυτά τα σκίτσα όταν ήταν ακόμα φοιτητής κολεγίου. Το γεγονός ότι απεικόνισε τον εαυτό του στη θέση του Χίτλερ είναι παράξενο», σχολιάζει ο Γκάρι Ζίμετ, που διακανόνισε την πώληση του συλλεκτικού και αμφιλεγόμενου μπλοκ ζωγραφικής.

Το περασμένο Νοέμβριο, παλιά ημερολόγια και σημειωματάρια του Λένον είχαν βρεθεί από την αστυνομία του Βερολίνου, μεταξύ εκατοντάδων άλλων κλεμμένων αντικειμένων του τραγουδιστή που θεωρούνταν για πάντα χαμένα.

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί