Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Άγιο Ιωάννη

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας συνεχίζει το μεγάλο της ταξίδι. Ένα ταξίδι Ανθρώπινο, Οραματικό, μια πράξη Αγάπης για τις Γυναίκες. Ένα ταξίδι που στόχο έχει να φωτίσει και να δημιουργήσει τις σωστές πεποιθήσεις για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού. Η Νέα Κινητή Μονάδα συνεχίζει τη διαδρομή προσφοράς με τη βοήθεια των επιστημόνων που την υποστηρίζουν αλλά και των κατά τόπους φορέων που συνεργάζονται. Με ένα πλέγμα υποστηρικτικών δράσεων, αξιοποιώντας όλα τα μέσα.. Δεν αφήνουμε τίποτα στην Άγνοια τίποτα στην τύχη. Η εκστρατεία Πρόληψης ‘’Είναι στο Χέρι μου‘’ ξεκίνησε.

            Στο πλαίσιο των παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη. 

Την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου έξω από το ΚΕΚΟΙΦ /ΑΠΗ στην οδό Χατζάκη και την Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου στο παλιό κτίριο του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

 Η Κινητή Μονάδα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει 16 – 17  γυναίκες την ημέρα.

 Για την επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:

·        Ηλικία: 40-70 ετών

·        Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες

·        Αποκλείονται οι γυναίκες α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών γ)Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό  βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Πληροφορίες στην κ. Δέσποινα Μαραγκάκη στο τηλ. 6947409383.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί