Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού η απόσυρση του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια

Το σχέδιο νόμου θα επανέλθει στην δημόσια διαβούλευση εντός 30 ημερών τροποποιημένο με όποιες διορθώσεις κρίνεται απαραίτητο αναφέρει ο Γ. Τσιρώνης

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε η απόσυρση το νομοσχεδίου σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

«Κατόπιν εντολής πρωθυπουργού το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς αποσύρεται προσωρινά και θα επανέλθει στην δημόσια διαβούλευση εντός 30 ημερών τροποποιημένο με όποιες διορθώσεις κρίνεται απαραίτητο» σημειώνει σε σχετική του δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τη Δευτέρα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αποτελεί ένα πρώτο σχέδιο, στο οποίο δεν έχουν συμπεριληφθεί πολλές από τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν κατά την κατάρτισή του και σημείωναν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα ζητούσε την επανεξέταση όλων των κρίσιμων διατάξεων.

Οι  διατάξεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Φιλοζωικές οργανώσεις, φορείς και φιλόζωοι πολίτες καταγγέλουν πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου μειώνει τα πρόστιμα για την κακοποίηση ενώ τονίζεται ο κίνδυνος να αυξήσει τελικά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί