Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δήμοι Ιεράπετρας, Βιάννου και Σητείας – Εγκρίθηκε το αίτημα

Θετική απάντηση έρχεται τελικά στο αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας, Βιάννου και Σητείας στο να κηρυχθούν  μέρη των Δήμων Βιάννου και Σητεία, και ολόκληρος ο Δήμος Ιεράπετρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, αρμόδιος για να λάβει την απόφαση, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, λίγα λεπτά μετά από την απόφαση που έλαβε, και τόνισε πως το αίτημα που έχει λάβει από τον Περιφερειάρχη έχει θετική εξέλιξη και μετά από συνεννόηση με τους συνεργάτες του αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα και να κηρύξει για ένα μήνα τις περιοχές της νότιας Κρήτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πλέον οι 3 Δήμοι έχουν μια σειρά επιλογών και διευκολύνσεων ώστε να αναζητηθούν πόροι και προσωπικό για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει, και βέβαια είναι το σημαντικότερο όπλο για να προχωρήσουν τα αιτήματα για έκτακτα κρατικά βοηθήματα, πέρα απ’ τις όποιες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Καπάκης, ανέφερε πως τα στοιχεία που κατέθεσαν οι Δήμοι δεν άφηναν περιθώρια στο να απορριφθεί το αίτημα, τονίζοντας παράλληλα πως ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βοηθήσει στις διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί