Παύθηκαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Παρελθόν από τη διοίκηση του ΟΣΕ, που είναι ο διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής, αποτελούν ο πρόεδρος Γιώργος  Αποστολόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Πετράκης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, τα οποία τοποθετήθηκαν στη διοίκηση του Οργανισμού τον Ιανουάριο του 2016, παύθηκαν με κοινή απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών Χρήστου Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση φέρει ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, αλλά δημοσιεύτηκε περίπου έναν μήνα αργότερα στην Διαύγεια και λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο εξαιρείται η μεταφορά της εταιρείας στο Υπερταμείο.

Το βασικότερο από τα προβλήματα του σιδηροδρόμου είναι η ασφάλεια και η αποδοτικότητα του δικτύου, τα έργα ανάταξης της τηλεδιοίκησης και η συντήρησή του, η εξέλιξη των οποίων είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στο υπουργείο Υποδομών και φαίνεται να αποτελεί μία από τις αιτίες για την παύση τους.

Ωστόσο, από την πλευρά του ΟΣΕ στελέχη του κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο το οποίο φτάνει στα όρια σκανδάλου, το οποίο και θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας ότι η παύση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά.

Του Φάνη Ζώη, naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί