Δεν μαχαίρωσαν αντιεξουσιαστές τον 29χρονο που συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δεν ήταν αναρχικοί… ήταν μεθυσμένοι! Αύριο απολογούνται στον τακτικό ανακριτή οι δύο νεαροί συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε 29χρονο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε: Ελλάδα: Mαχαίρωσαν 29χρονο που συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσιεύματα, ιστοσελίδων κυρίως, έσπευσαν να αποδώσουν την αιματηρή επίθεση σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν «σταμπάρει» το θύμα από τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά από την προανάκριση φαίνεται ότι επρόκειτο απλώς για συμπλοκή λόγω υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Γεγονός είναι ότι επισήμως οι ακριβείς λόγοι του μαχαιρώματος δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι προηγήθηκε «παρεξήγηση» του θύματος με τους δράστες ενώ ήταν μεθυσμένοι νωρίτερα σε κάποιο καφενείο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον 29χρονο, που φέρεται να δραστηριοποιείται πράγματι σε εθνικιστικές οργανώσεις. Οπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, ομάδα πέντε ατόμων τον εντόπισε στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, την ώρα που επέστρεφε από την πορεία, και του απευθύνθηκε αποκαλώντας τον «χρυσαυγίτη».

Ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν με μαχαίρι και σύμφωνα με τη δικογραφία φέρει επτά τραύματα, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως και σε ελάχιστο χρόνο συνέλαβε δύο άτομα, 22 και 33 χρόνων, οι οποίοι όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, δεν έχουν καμία σχέση με αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, όπως καταγγέλθηκε και διαδόθηκε εν ριπή οφθαλμού σε διάφορες τοπικές ιστοσελίδες.

Μάλιστα, από την προανάκριση δεν προέκυψε οποιοσδήποτε σοβαρός λόγος για το επεισόδιο, όπως ανέφεραν αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι το μαχαίρωμα δεν σχετίζεται με πολιτική αντιπαράθεση, αλλά με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Στο μεταξύ, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ενός ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και στον δεύτερο για πρόκληση σωματικής βλάβης, απείθεια, αντίσταση και απειλή. Οι δυο τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή και ώς αύριο θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί