Παναγία των Παρισίων: Ο Βίκτορ Ουγκώ είχε περιγράψει την φωτιά στο θρυλικό του βιβλίο

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων πιθανόν να οφείλεται σε ατύχημα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκλήθηκε σκόπιμα, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χέιτζ.

“Προσανατολιζόμαστε προς το σενάριο του ατυχήματος”, είπε στους δημοσιογράφους ο Χέιτζ και πρόσθεσε ότι 50 άνθρωποι απασχολούνται σε μια “μακρά” και “πολύπλοκη” έρευνα για τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς.

Ο Βίκτορ Ουγκώ είχε περιγράψει την φωτιά στο θρυλικό του βιβλίο

Σε ένα σημείο του εμβληματικού βιβλίου του «Η Παναγία των Παρισίων», ο συγγραφέας Βίκτορ Ουγκώ περιγράφει μια φωτιά που εκδηλώνεται στο ιστορικό μνημείο του καθεδρικού ναού της Notre Dame, όπως ακριβώς έγινε και με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα.

Συγκεκριμένα το 1831 ο Ουγκώ είχε περιγράψει με εκπληκτικές λεπτομέρειες την καταστροφή που υπέστη ο ναός του Παρισιού ο οποίος αποτελεί σύμβολο της χώρας.

«Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και αναξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό», έγραφε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Παναγία των Παρισίων (Φώτο – Βίντεο)

Παναγία των Παρισίων: «Τα πάντα καταρρέουν» (Βίντεο & Εικόνες)

Παγκόσμια θλίψη…

Οι εικόνες από το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική φωτιά

Όταν ο Κουασιμόδος έκλαψε για την Παναγία των Παρισίων (Σκίτσα)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί