Υποψήφια ετών… 100 (Βίντεο)

Ορισμένες φορές η ηλικία ενός ατόμου αποτελεί βασικό πλεονέκτημα προκειμένου να εφαρμόσει τους στόχους του και να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Αυτό πιστεύει και η Λίζελ Χάιζε, η οποία σε ηλικία 100 ετών κατεβαίνει ως υποψήφια στις τοπικές εκλογές στην πόλη της, το Κίμπο, που βρίσκεται στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου και αριθμεί 8.000 κατοίκους.

Βασικός στόχος της πάλαι ποτέ γυμνάστριας είναι η επαναλειτουργία της δημοτικής υπαίθριας πισίνας, η οποία έκλεισε το 2011.

Παρά τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια, οι συμπολίτες της συχνά την αγνοούσαν όταν αναφερόταν στο συγκεκριμένα θέμα, τονίζει η ίδια. Τώρα όμως, που ολοκλήρωσε τον πρώτο της αιώνα ζωής, διαπίστωσε ότι οι απόψεις της ακούγονται πιο «δυνατά».

«Το μικρόφωνο ήταν συχνά απενεργοποιημένο όταν άρχιζα να μιλάω για την πισίνα… στη συνέχεια φυσικά σταματούσα, δεν υπήρχε λόγος… Ωστόσο, τώρα που είμαι 100 ετών, βρίσκομαι σε διαφορετική θέση. Τώρα έχω την ευκαιρία να ανοίξω το στόμα μου και να πω κάτι», δήλωσε η ίδια.

Η Χάιζε είναι υποψήφια των εκλογών που θα γίνουν στις 26 Μαΐου με τον συνδυασμό «Wir für Kibo» («Εμείς για το Κίμπο»), το οποίο έχει ως βασικά συνθήματα την αειφόρο ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί