Στους δήμους Ηρακλείου και Χανίων τα παλιά στρατόπεδα- Υπογραφές σήμερα από τον υπουργό Άμυνας

Στους δήμους Ηρακλείου και Χανίων παραχωρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα στρατόπεδα που έχουν πάψει να λειτουργούν. ΟΙ σχετικές συμφωνίες θα υπογραφούν σήμερα ανάμεσα στον υπουργό, Ευάγγελο Αποστολάκη, και τους δημάρχους.

Στο δήμο Χανίων η παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλουλου, η οποία υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χανίων μεταξύ του Υπουργού Αμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη και του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο δήμαρχος Χανίων, εκτίμησε πως σε δεκαπέντε μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατασταση. Ο Υπουργός από την πλευρά του, τόνισε  πως η παραχώρηση γίνεται προς όφελος και των δύο πλευρών. “Δεν έχουμε στερεότυπα και δεσμεύσεις για την αξιοποίηση. Από τον Δήμο εξαρτάται αν η προσπάθεια αυτή δεν θα πάει χαμένη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο αν. Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, στα Χανιά

Στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στην Λότζια, θα υπογρεφεί ανάμεσα στον υπουργό και τον δήμαρχο Ηρακλείου, η συμφωνία παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου «Μπετεινάκη»  από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ηρακλείου.

Η έκταση που παραχωρείται είναι περίπου 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί