Σε Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη συμμετέχει το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Το 2o ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης συμμετέχει σε Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη και υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2018 εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2, διάρκειας 24 μηνών με στόχο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο: “Social Media and Inclusion”.

Η ανακοίνωση του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου:

Στο πλαίσιο του προγράμματος έλαβε χώρα με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 με θέμα: Ασφάλεια στο διαδίκτυο και ενσωμάτωση των μαθητών.

Συγκεκριμένα, το σχολείο υποδέχτηκε 12 εκπαιδευτικούς από τα παρακάτω εταιρικά σχολεία του εξωτερικού:

Langelinieskolen – Copenhagen, Denmark

INS Aubenc – Oliana, (Lleida), Spain

Jõhvi Põhikool – Estonia

Telakkakadun koulu, Finland .

 

Την πρώτη μέρα της Διεθνικής συνάντησης στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υποδοχής από τους μαθητές του σχολείου με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, καθώς και περιήγηση στους χώρους του σχολείου.

Στο χώρο του σχολείου υλοποιήθηκαν αρκετά workshops  που άπτονται του αντικειμένου του συγκεκριμένου έργου. Οι καθηγητές που συμμετείχαν παρακολούθησαν διαδικτυακή παρουσίαση σχετικά με τη χρήση των social media από τους νέους στην πλατφόρμα tippingpoint, παρουσίαση για την πλατφόρμα edmodo και την ενσωμάτωση των μαθητών στις ηλεκτρονικές τάξεις, παρουσίαση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το saferInternet4kids, καθώς και μάθημα στη σχολική τάξη.

Την Τετάρτη 23-1-2019 έγινε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ‘Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), όπου έγινε ενημέρωση από τον Επικεφαλής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής κύριο Δημήτρη Πλεξουσάκη και ξενάγηση στους χώρους και συγκεκριμένα στον τομέα Ambient Intelligence Facility. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα διαδραστικά εκπαιδευτικά συστήματα που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ . Επίσης περιηγηθήκαμε στις νέες εγκαταστάσεις του ENISA όπου μας υποδέχθηκε ο κύριος Udo Helmbrecht, εκτελεστικός διευθυντής και ο κύριος Φανουράκης Φανούριος. και ενημερωθήκαμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τις ενέργειες του ENISA σε ευρωπαϊκό επίπεδο,

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης στην Κρήτη όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δημαρχείο Ηρακλείου, όπου μας υποδέχθηκαν ο κύριος  Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς – ΚΕΠ, και ο κύριος Γεώργιος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Καινοτομίας όπου μας μίλησαν για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη σχέση του Δήμου με την Ευρώπη. Επίσης έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, η οποία συνδυάστηκε με ενημέρωση για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης στο Info Point του Δήμου Ηρακλείου. Ακολούθησε επίσκεψη στο Ενετικό Φρούριο Κούλε. 

Οι συνάδελφοι πραγματοποίησαν ξενάγηση με την βοήθεια του κυρίου Μανώλη Τσαγκαράκη και με την πολύτιμη αρωγή του κυρίου Γιάννη Πολίτη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

 

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στις εργασίες του προγράμματος μας Erasmus + KA2 στις 25 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης. Ειδικότερα, το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ενημέρωση αναφορικά του ρόλου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EDICs ως η κύρια διεπαφή πληροφόρησης μεταξύ ΕΕ και πολίτη καθώς και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, κύριος Αλεξάκης Γιώργος, ο οποίος ανέλυσε τόσο τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία της Περιφέρειας Κρήτης ως οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και τους κύριους άξονες χάραξης πολιτικής της.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους προαναφερόμενους φορείς για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για συνέργεια στις δράσεις μας καθώς και για την άψογη φιλοξενία τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί