Π. Κουρουμπλής: Το ΣΑΣ θα αποφασίσει αν θα πάνε τώρα στα Χανιά οι Μινωικές

Μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) θα δοθεί άδεια για την δρομολόγηση του πλοίου Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών ΜΙΝΟΑ+0,84% στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγο, απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» αν προτίθεται να δώσει ο ίδιος άδεια για την δρομολόγηση του πλοίου, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, και μετά το θέμα να συζητηθεί στο ΣΑΣ.

Δεν μπορούμε να βάλουμε νέες γραμμές χωρίς την απόφαση του ΣΑΣ, το οποίο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει. Πάντως θεωρούμε ότι όσες περισσότερες γραμμές μπαίνουν στο Αιγαίο τόσο βελτιώνεται η μεταφορά εμπορευμάτων και η διακίνηση επιβατών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί πάντως ότι από το νόμο ο υπουργός μπορεί να δώσει έγκριση χωρίς τη γνωμοδότηση του ΣΑΣ, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη δρομολόγηση η οποία θα ξεκινά στο μέσον της θερινής περιόδου έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις (για την εκπρόθεσμη δρομολόγη του πλοίου εν μέσω θέρους) από άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica η οποία επισημαίνει ότι έχει ήδη ανακοινώσει και ημερήσια δρομολόγια για να καλύψει τη αυξημένη ζήτηση του θέρους και η δρομολόγηση του πλοίου τινάζει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό της.

Οι Μινωικές Γραμμές από την πλευρά τους υπογραμμίζουν ότι η δρομολόγηση του πλοίου θα ενισχύσει το ανταγωνισμό προς όφελος των επιβατών.

Του Λάμπρου Καραγεώργου, naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί