Ψυχολόγος της Έλενας κατά παπαδιάς: Αδιανόητο να σπιλώνει τη μνήμη της – Γκράφιτι για την αδικοχαμένη κοπέλα (Βίντεο & φωτο)

Έντονη ήταν η ψυχολόγος της Έλενας Φραντζή, η επιστημονική μαρτυρία  της οποίας λήφθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, όταν ο ιερέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για άσεμνη επίθεση κατά της θετής του κόρης.

«Λυπάμαι που παίρνει τώρα διαστάσεις και όχι πριν τον θάνατο της Έλενας», τόνισε η Μαρία Περδικογιάννη, η ψυχολόγος που παρακολουθούσε την άτυχη Έλενα Φραντζή.
«Δεν είχε στήριξη από τους φορείς που έπρεπε, δεν γινόταν πιστευτή», είπε η κυρία Περδικογιάννη μιλώντας για την περίπτωση της άτυχης Έλενας.

Όπως είπε η κυρία Περδικογιάννη, δημιουργείται μία πολύ λανθασμένη εντύπωση για ένα κακοποιημένο παιδί που κατάφερε να ανοίξει το στόμα του και να εξιστορήσει το δράμα που περνά, όταν δεν γίνεται πιστευτό από την κοινωνία.

Δείτε τη σχετική τηλεφωνική παρέμβαση στο βίντεο:

Πρεσβυτέρα και Ιερέας: «Έχουμε ντοκουμέντα»

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησαν ο ιεράς και η πρεσβυτέρα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων, μετά τον θάνατο της Έλενας Φραντζή και όσα τραγικά είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Δεχθήκαμε και δεχόμαστε απειλές, γι’ αυτό κι έχουμε προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία», είπε, μεταξύ άλλων, η πρεσβυτέρα, προσθέτοντας ότι έχουν φόβους για τη ζωή τους.

Όπως είπε η πρεσβυτέρα, την απείλησαν ότι:

«Θα καταστρέψουμε την οικογένειά σας … Θα έρθουμε νύχτα που θα κοιμάσαι».

Η παπαδιά δήλωσε ότι με τον σύζυγό της ανεβαίνουν Γολγοθά. «Μετά την αποφυλάκιση, είπα δόξα τω Θεώ, έμαθα την αλήθεια, επικαλούμενη αναφορές της άτυχης Έλενας Φραντζή.

Η πρεσβυτέρα διευκρίνισε ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο η άτυχη Έλενα παραδεχόταν ότι όσα υποστήριξε κατά του ιερέα ήταν ψέματα.
Μάλιστα, όπως είπε, το συγκεκριμένο ντοκουμέντο κατατέθηκε και σε αστυνομικό σταθμό.

«Ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή της, πήγα στην κηδεία, όμως πρέπει να πω την αλήθεια. Την έχω ξαναπεί και κανένας δεν μας στήριξε», είπε η παπαδιά.

Αν όντως συνέβαιναν όσα ακούστηκαν «ή θα πάθαινα ψυχολογικά ή θα κλεινόμουν σε μοναστήρι. Εντούτοις, είμαι ένας ήπιος άνθρωπος, θέλω να με αγαπά ο Θεός και ας μην με αγαπά ο κόσμος», είπε η πρεσβυτέρα και συμπλήρωσε: «Να ρωτήσετε τους χωριανούς πόσο αγαπούσα την Έλενα».

Σ’ ό,τι αφορά ξυλοδαρμό της Έλενας με κουτάλα από την ίδια την πρεσβυτέρα, είπε ότι όντως συνέβη, όταν διαπίστωσε κλοπή χρυσαφικών της Αγίας Παρασκευής από την οικία της.

«Ήταν η μοναδική περίπτωση που χειροδίκησα στην Έλενα», είπε η πρεσβυτέρα.

Ο ιερέας επέλεξε να κάνει μόνο ένα καταληκτικό σχόλιο: «Ο Γολγοθάς για μένα άρχισε εδώ και καιρό και βρίσκομαι στον σταυρό, αναμένω την ανάσταση του Χριστού, για να φέρει ανάσταση σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση».

Όλες τις αναφορές, κάποιες από τις οποίες για ευνόητους λόγους δεν αναπαράγονται από το Sigmalive, μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης.

Οι Ιεράρχες που συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα- Πρακτικά

Έξι ιεράρχες φαίνεται να συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον της 29χρονης Έλενας Φραντζή όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η άτυχη νέα βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Τσερίου την περασμένη βδομάδα, εξέλιξη που επανέφερε στην επικαιρότητα τη συγκλονιστική ιστορία της και άναψε μέχρι και φωτιές στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τη στάση των ιεραρχών αποκαλύπτουν πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της 25ης Ιουνίου του 2015, τα οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Βάσει αυτών των πρακτικών, προκύπτει ότι διαδραμάτισαν ρόλο στην απαλλαγή του ιερέα, με τη θέση που πήραν, οι μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐας, Κιτίου Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος και Κύκκου Νικηφόρος, όπως και οι επίσκοποι Λήδρας Επιφάνιος και Καρπασίας Χριστοφόρος.

Ο Μητροπολίτης Ησαϊας φέρεται να εισηγήθηκε αποκατάσταση του ιερέα, ο οποίος «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί». Ο Λεμεσού Αθανάσιος υπέδειξε πως «όταν σε μια υπόθεση δεν υπάρχουν δύο ή τρεις μάρτυρες, τότε θεωρείται μη υπάρχουσα».

Ο Κύκκου Νικηφόρος είπε πως ο ιερέας δεν κατηγορείται ούτε για μοιχεία, αλλά για συγκυλισμό, δηλαδή άνευ συνουσίας.

Ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος είπε ότι, ως μέλος της ανακριτικής, κρίνει πως «δεν ευρέθη οιονδήποτε κώλυμα». Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος είπε πως «αν ο Οικείος Επίσκοπος δεν αποσύρει την υπόθεση, τότε πρέπει να αναλάβει το Πενταμελές Δικαστήριο».

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Κιτίου δεν φαίνεται από τα πρακτικά να έχει εκφράσει θέση, αλλά σημειώνεται πως ήταν επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, η οποία κατέληξε ότι υπάρχει θέμα.

Ο Ανδρεάς Πιτσιλλίδης για την υπόθεση Έλενας για Ιερά Σύνοδο

Συμμερίζομαι την οργή και τη θλίψη της κοινωνίας, όχι μόνο για την Έλενα, αλλά για όλα τα παιδιά που απογοητεύει η Εκκλησία, είπε ο θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Ο κ. Πιτσιλίδης διευκρίνισε ότι όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με όσα διαμείφθηκαν για τη σχετική υπόθεση στην Ιερά Σύνοδο, «δεν είναι πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, αλλά είναι μία σύνοψη, μία περίληψη των όσων αναφέρθηκαν. Ασφαλώς δεν είναι το ίδιο με τα πρακτικά».

Γκράφιτι στη Λευκωσία εις μνήμη της Έλενας Φραντζή

 

Ο καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλής ζωγράφισε ένα γκράφιτι εις μνήμη της Έλενας, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ο ίδιος, σε κείμενό του, γράφει: «Είναι διπλό το μαρτύριο και η απογοήτευση για ένα τετράχρονο κορίτσι που υιοθετείται από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τον Θεό και, αντί την ηρεμία, τη γαλήνη και την ευτυχία, να βιώνει την κόλαση επί γης.

Όπως ο Χριστός που δίδασκε την αγάπη και την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων σταυρώθηκε, έτσι και ένα αθώο κορίτσι, που το πρόσωπό του αντανακλούσε την παιδική αθωότητα, προσδοκώντας αγάπη και θαλπωρή σε μια οικογένεια, σταυρώθηκε και μαρτύρησε και τελικά δεν άντεξε να ζήσει ούτε 33 χρόνια που έζησε ο Χριστός, πέθανε στα 29».

εleena

 

sigmalive. com,

dialogos.com.cy

Δείτε επίσης:

Κύπρος: Αυτοκτόνησε 29χρονη που βίαζε ο θετός πατέρας της και ιερέας

«Κουκουλώνει τα πράγματα η Εκκλησία της Κύπρου» στην υπόθεση της 29χρονης Έλενας Φραντζή

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί