Και για τον Βελζεβούλη, κρατώντας τα κατσαρολικά του!

Όχι μόνο για το λεγόμενο “μακεδονικό”, που άλλωστε εκείνη ευθύνεται για την ύπαρξη του, αλλά και για τον ίδιο τον… Βελζεβούλη θα κατέβαινε στους δρόμους η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη. Δεν είναι μόνο πολιτικό το ζήτημα για την ίδια. Δηλαδή, δεν είναι απλά ότι όσο πάει και φτάνει προς ακροδεξιές απόψεις, ποντάροντας στον εθνολαϊκισμό. Είναι θέμα επιβίωσης για τη δεξιά, τους προστάτες και τους προστατευόμενούς της.

Ξέρει καλά ότι η σημερινή κυβέρνηση μέχρι τώρα χειρίστηκε τα πράγματα μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο μνημονίων και ομηρίας που οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά- Βενιζέλου είχαν διαμορφώσει.

Ξέρει ότι όσα εφάρμοζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ήταν η δική της πολιτική φιλοσοφία και επιλογή, δεν ήταν η πολιτική της αριστεράς. Αλλά πολιτική συμβιβασμών και “αντάρτικου”.

Πλέον, με το τέλος των μνημονίων, των εκβιασμών, των δεσμεύσεων, η χώρα μπορεί να πάρει την ανάσα της. Και πλέον να εφαρμοστούν πολιτικές που εκθέτουν όλο το συνονθύλευμα των ακραίων συντηρητικών της ΝΔ και των Ευρωπαίων συμμάχων της.

Αλλά- κι αυτό ίσως είναι το κύριο για τη ΝΔ, τους προστάτες και τους προστατευόμενους- ξέρει ότι έρχεται και η ώρα να πληρώσει η διαπλοκή, η ρεμούλα, το πελατειακό κράτος των σκανδάλων. Χωρίς εκβιασμών “δανειστών”, χωρίς απειλές, ξέρει καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πλέον ο δρόμος για το κράτος της πλάκας που είχαν στήσει όλοι οι “ιδιοκτήτες”, τελειώνει και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Έτσι, από τώρα και μετά, όσο βλέπουν κίνδυνο για τα “κεκτημένᔨτους οι Μητσοτάκηδες, και οι συν αυτοίς, θα κορυφώνουν την “επανάσταση”. Θα τους δούμε να βγαίνουν στο δρόμο ακόμα και για το μεροκάματο του εργάτη ή το “λαϊκό σπίτι”, για θέματα δηλαδή που συζητούν στα σαλόνια τους κι ανατριχιάζουν…

Στο δρόμο ο Κυριάκος και για τον Βελζεβούλη, κρατώντας τα κατσαρολικά του!

 

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί