Τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών: Βαριά ήττα για τη ΔΑΠ- Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών – Η Πανσπουδαστική ήρθε πρώτη σε 118 συλλόγους και 15 ΑΕΙ – Ηχηρή απάντηση στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επιμένει να υποστηρίζει ότι βγήκε πρώτη

Νικήτρια αναδείχθηκε στις φοιτητικές εκλογές 2022 η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ), ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί τον μεγάλο χαμένο των φετινών εκλογών καταγράφοντας σημαντική πτώση στα ποσοστά της στα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα, η Πανσπουδαστική, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ήρθε πρώτη σε 118 συλλόγους και 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Φαίνεται ότι η φοιτητική παράταξη της ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα της, καθώς η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης κάνει λόγο για μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρά το γεγονός ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφωνούν ότι η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.

«Μαγειρέματα»

Η ΚΝΕ κάνει λόγο για «μαγείρεμα» από τη ΔΑΠ, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα σε μόλις 109 απο τους 274 συλλόγους, ενώ την κατηγορεί ότι «νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν» και ταυτόχρονα την καλεί να δημοσιεύσει τα αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών όλων των φοιτητικών συλλόγων.

«Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν» αναφέρει η ΚΝΕ.

«Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση φοιτητικών συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλλει η ΔΑΠ για χρόνια.

Ούτως ή άλλως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας​​​​​​» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί