Με μέλη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κλιμάκιο του ΚΚΕ

Συνάντηση με τον Προέδρο του ΔΣ Γιάννη Δανδάλη, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Αποστολάκη και το μέλος της Διοίκησης Γιώργο Κορτσιδάκη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα Περιοχής Κρήτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή και τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ σε επίπεδο υποδομών οπού αφενός έχουν τεράστιο κόστος συντήρησης και αφετέρου οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν να στεγάσουν την δραστηριότητα που απαιτούν τα αθλητικά τμήματα. Επίσης  συζητήθηκαν οι οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την δραστηριότητα όλων των τμημάτων, κυρίων στις μετακινήσεις, διαμονές, κοκ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε πως οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του Αθλητισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) με τις κρατικές επιχορηγήσεις-ψίχουλα, οι οποίες έχουν οδηγήσει στο στραγγάλισμα του σωματειακού αθλητισμού και παράλληλα ανοίγουν δρόμο για την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατροπή της άθλησης σε πολυτέλεια για λίγους, εξαιτίας του κόστους.

Ο Μ. Συντυχάκης δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ στην Βουλή και θα έχει την στήριξη του ΚΚΕ, γιατί η  στήριξη των αθλητικών σωματείων, η δυνατότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν στη νεολαία μας το δικαίωμα στην άθληση είναι ανεκτίμητο.

Ο Σάββας Βασιλειάδης τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι ένα εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πρόσβαση θα αφορά λίγους. Άλλωστε το συνεχές ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες από τις κυβερνήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για όσο το δυνατόν λιγότερο κράτος στον Αθλητισμό, όπως ορίζουν οι επιταγές της ΕΕ (π.χ. Λευκή Βίβλος).

Κάλεσε να κάνουν κριτήριο ψήφου τα προβλήματα που βιώνουν τα αθλητικά σωματεία από την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της ΕΕ καταψηφίζοντας τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα ευρωμονοδρόμου που έχουν στηρίξει αυτή την πολιτική και να στείλουν καθαρό μήνυμα με ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε απέναντι από την ΕΕ και δίπλα στις διεκδικήσεις των σωματείων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί