Πρωτομαγιά: Απεργία την Τετάρτη, αργία στις 7 Μαΐου

Απεργία, κινητοποιήσεις και πορείες για την Τετάρτη 1η Μαΐου, δηλαδή ανήμερα της επετείου και όχι την ημέρα που έχει μεταφερθεί η αργία, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικοί φορείς. Επίσημα από το υπουργείο Εργασίας, η αργία έχει μεταφερθεί για την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαΐου, «χαρίζοντας» ένα ολόκληρο πενθήμερο για την πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα, αλλά και του δημόσιου.

Απεργεί επίσης η ΠΝΟ, με τα πλοία στα λιμάνια να παραμένουν δεμένα τη Μ. Τετάρτη, αλλά και τα μέσα σταθερής τροχιάς –μετρό, τραμ, ηλεκτρικός– τραβούν χειρόφρενο.

Από εκεί και πέρα στα λεωφορεία, έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ. Την Τρίτη οι δημοσιογράφοι του Τύπου ώστε να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες την Πρωτομαγιά και την Τετάρτη 1 Μαΐου οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των sites.

Ποιοι απεργούν τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν απευθύνει καλέσματα για συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας την ανήμερα της Πρωτομαγιάς, και όχι για τις 7 Μαΐου, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με 24ωρη απεργία.

Έτσι, τη Μεγάλη Τετάρτη δεν θα υπάρχουν δρομολόγια πλοίων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα για τη Μ. Τετάρτη στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κοραή.

Αλλά και η ΓΣΕΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία στα ΜΜΜ – Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου: Τι ισχύει με μετρό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Μ. Τετάρτη 1 Μάη 2024.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Γι’ αυτό όλοι μας καλούμαστε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πάλη μας για αξιοπρέπεια, ισότητα, για μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς ακρίβεια, με σεβασμό στην υγεία, στην παιδεία, στα κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο εισόδημά μας, στις κατακτήσεις μας. Να σταματήσει πια η φτωχοποίηση των εργαζομένων. Ως εργαζόμενοι θ’ αγωνιστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενάντια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί