Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δ. Ηρακλείου και την Πολεοδομία

Στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δ. Ηρακλείου και την Πολεοδομία περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή και το Δουλουφάκη Δημήτρη, δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο επίκεντρο της πλούσιας συζήτησης με τους εργαζόμενους, τέθηκε το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να ζουν με συνεχείς περικοπές στις βασικές τους ανάγκες σε σημείο που ακόμη και όσοι εργάζονται να πεινούν καθώς και οι εργασιακές συνθήκες στους δήμους και γενικά τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Το κλιμάκιο ανέδειξε την αγαστή συνεργασία ΕΕ-κράτους-τοπικής διοίκησης τόσο για την διατήρηση των χαμηλών μισθών που χρόνια τώρα διατηρούνται σε αυτά επίπεδα, της άδικης φορολογίας σε βάρος του λαού, των μεγάλων αυξήσεων των τιμών σε όλα τα προϊόντα για τα κέρδη των λίγων αλλά και την εφαρμογή πληθώρας ελαστικών σχέσεων εργασίας ειδικά στην τοπική διοίκηση κρατώντας τους εργαζόμενους όμηρους και τις υπηρεσίες υποστελεχωμένες. Την ίδια στιγμή που έχουν καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται στην λογική της μείωσης του εργασιακού κόστους επιδοτούν με ζεστό χρήμα από τα ματωμένα πλεονάσματα τους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν περισσότερα από 6 δις κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. 

Ο Σ. Βασιλειάδης τόνισε πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι εργαζόμενος λαός να δουλεύει με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι με τρίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις εργασίας, όπως δεκάδες εργαζόμενοι στο δήμο, με αυξήσεις στους μισθούς, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στην εργασία. Κάλεσε μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς να οργανώσουν τον αγώνα τους στο χώρο δουλειάς τους, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ανακούφισης για να βελτιωθεί η ζωή μας όπως η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, η κατάργηση των φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και ρεύμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και άλλα. 

Τέλος, ανέφερε πως το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράστηκε με την ενίσχυση του ΚΚΕ, στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, χρειάζεται να δυναμώσει μπροστά στις ευρωεκλογές και βέβαια να δυναμώσει μπροστά στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες που καθημερινά δίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς, σε σύγκρουση με την πολιτική όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Μόνο με ΚΚΕ δυνατό θα πάει το μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με τον νεοϊδρυθέντα Αγροτικό Σύλλογο Μαλεβιζίου

Στα πλαίσιο της περιοδείας στο Ηράκλειο Κρήτης του Ρίζου Μαρούδα, υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Πανελλαδικής  Επιτροπής των Μπλόκων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοϊδρυθέντος αγροτοκτηνοτροφικου συλλόγου στον Δήμο Μαλεβιζίου, αποτελούμενη από τον Στεφανάκη Θοδωρή  πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, τον Σταύρο Κουκιαδάκη Αντιπρόεδρο του συλλόγου, την Φιλιά Μπεκρή γραμματέα και άλλα μέλη του συλλόγου. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι αγρότες μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, το μεταφορικό ισοδύναμο και η ακαρπία στην ελιά και τα αμπέλια, τα  οποία τους οδηγούν να αφήσουν την γη και την παραγωγή τους. Ανέδειξαν παράλληλα ότι αυτά τα προβλήματα συντέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ο αγροτικός Σύλλογος στην περιοχή για να οργανώσουν το αγώνα τους και να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση και να διεκδικήσουν συλλογικά την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων όπως η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους αμπελουργούς και τους ελαιοπαραγωγούς, η μείωση του κόστους παραγωγής και τιμές στα προϊόντα μας που θα διασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα. 

Ο Ρίζος Μαρούδας με την σειρά του επισήμανε  ότι «αποτελεί σημαντικό βήμα για την οργάνωση των αγροτών της περιοχής η δημιουργία Αγροτικού συλλόγου. Αντίστοιχη προσπάθεια  γίνεται σε όλη την Ελλάδα για να δημιουργηθούν νέοι αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες μπορούν να έχουν κατακτήσεις οι αγρότες και να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια για να κερδίζουν μια χούφτα βιομήχανοι και μεσάζοντες.» Υπογράμμισε στην συνέχεια ότι «αποδείχτηκε περίτρανα από τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα ότι μόνο ο σωστά προσανατολισμένος αγώνας των αγροτών που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο μπορεί να αναμετρηθεί με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.  Είναι πλέον καθαρό σε μεγάλο κομμάτι της αγροτιάς ότι η ΚΑΠ οδηγεί στο ξεκλήρισμα  και την  φτωχοποίηση των αγροτών.  Ήδη η κυβέρνηση  ετοιμάζει νέο χτύπημα   με την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και νέα περικοπή επιδοτήσεων με την εφαρμογή των οικολογικών σχημάτων το επόμενο διάστημα. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων ετοιμάζει  νέα πανελλαδική σύσκεψη την Μ. Δευτέρα για να γίνει εκτίμηση των κινητοποιήσεων και να προετοιμάσουμε νέες κινητοποιήσεις και δράσεις στην οποία σας καλώ να παρευρεθείτε.»

Τέλος ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι «είναι σημαντικό ο νέος αγροτικός σύλλογος της περιοχής να πρωτοστατήσει σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί και να έχει καθημερινή δράση. Έτσι μόνο θα κατοχυρωθεί στην συνείδηση και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγροτών της περιοχής.» Ολοκληρώνοντας την συζήτηση το στέλεχος του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές. Μια σημαντική πολιτική μάχη, να αξιοποιήσουν οι αγρότες  και το όπλο της ψήφου που έχουν στα χέρια τους. Να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα που στήριξαν την ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα τους. Να δυναμώσουν το μόνο κόμμα που από την αρχή είπε την αλήθεια για την ΚΑΠ και την αντιπάλεψε στον δρόμο και στην Ευρωβουλή, στέλνοντας πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα με ακόμα πιο  ισχυρό ΚΚΕ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί