Έκλεισε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σητείας – Έφυγε και η τελευταία παθολόγος

Επέστρεψε στο Βενιζέλειο η παθολόγος η οποία το τελευταίο πεντάμηνο βρισκόταν στη Σητεία με εντολή της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην πιο βεβαρυμένη περίοδο της χρονιάς βιώνει το Νοσοκομείο και οι πολίτες της Σητείας με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου να έχει κλείσει από την προηγούμενη Πέμπτη και να μη γίνεται πλέον καμία εφημερία, χωρίς να είναι γνωστό το πως και πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Το πρόβλημα που προέκυψε μετά τη φυγή μιας παθολόγου η οποία το τελευταίο πεντάμηνο βρισκόταν στη Σητεία με εντολή της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας Μανώλης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε πως παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλο το νομό τους προηγούμενους μήνες, τίποτα θετικό δεν έχει προκύψει τόσο για το Νοσοκομείο της Σητείας όσο και αυτά της Ιεράπετρα και του Αγίου Νικολάου.

Ο συγκεκριμένη γιατρός που επέστρεψε στο Βενιζέλειο είχε μεγάλη στήριξη από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου ο οποίος της πλήρωνε το ενοίκιο τους τελευταίους πέντε μήνες, όμως δεν υπήρχε τρόπος να μείνει περισσότερο μακριά από την οργανική της θέση και έτσι η κλινική αναγκάστηκε να κλείσει και να σταματήσει τις εφημερίες.

Πλέον όπως λέει ο κ. Παπανικολάου δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει νέος γιατρός στο Νοσοκομείο, αφού στην πρόσφατη προκήρυξη δεν υπήρξε ενδιαφέρον για καμία από τις δύο θέσεις παθολόγων. Ένα νέο «εντέλλεσθαι» για την μετακίνηση άλλου γιατρού φημολογείται πως μπορεί να συμβεί το επόμενο διάστημα κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να αποτελεί λύση για το Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ένα ολόκληρο Δήμο, υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.

Από πλευράς Συλλόγου Φίλων αλλά και της Επιτροπής Αγώνα της περιοχής προγραμματίζεται μια συνάντηση την επόμενη Τετάρτη με σκοπό να παρθούν νέες αποφάσεις με σκοπό να συνεχιστούν οι διεκδικήσεις για το Νοσοκομείο με την πιθανότητα για ένα κοινό συλλαλητήριο σε επίπεδο νομού να μην αποκλείεται ως σκέψη και πρόταση που μπορεί να προκύψει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί