Γκάζι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο συνοδηγός του τζιπ – Η ταυτότητα των δραστών και το ποινικό τους παρελθόν

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο 33χρονος συλληφθέντας της αιματηρής επίθεση στο Γκάζι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον σκληρό πιστολέρο που αναζητείται. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του συλληφθέντα – συνεπιβάτη του τζιπ για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή

Δείτε επίσης: Γκάζι: Αυτός είναι ο «πιστολέρο» που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους 3 Κρητικούς – Απελάθηκε δύο φορές από την Ελλάδα

Ο 33χρονος έλαβε προθεσμία για απολογηθεί την Τετάρτη και δηλώνει σοκαρισμένος από το περιστατικό, ενώ σύμφωνα με το dikastiko.gr, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι ο 37χρονος οδηγός του τζιπ έφερε μαζί του όπλο. Όπως, υποστηρίζει, ο ίδιος χαστούκισε το έναν Κρητικό ενώ μετά το περιστατικό κάλεσε τη δικηγόρο του και δήλωσε την πρόθεση του να παραδοθεί στις Αρχές.

Ποιοι είναι οι δύο υπήκοοι Αλβανίας που προκάλεσαν το «μακελειό»

Την ίδια ώρα, με τον τραυματισμό των τριών Κρητικών από τους δύο υπηκόους Αλβανίας τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι ασχολούνται εκτενώς τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία έδωσαν και στοιχεία των δραστών στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αλβανικό δίκτυο top-channel.tv μεταδίδει πως «ο 37χρονος Ν.Ι ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε καταζητείται από τις ελληνικές αρχές ως ύποπτος δράστης του τραυματισμού τριών ατόμων στο Γκάζι στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα του Σαββάτου».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Το αλβανικό δημοσίευμα προσθέτει ότι «σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά μία παρέα τριών ανδρών έξω από μπαρ μετά από λεκτική αντιπαράθεση. Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε τον 33χρονο συνοδηγό του ανθρακί τζιπ που οδηγούσαν. Ο ίδιος είπε στην ΕΛ.ΑΣ ότι δεν πύροβόλησε εκείνος κατά των θυμάτων, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι αρχές.

Ο 37χρονος έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα και έχει επιστρέψει. Μάλιστα το 2012 βρισκόταν μεταξύ των βασικών υπόπτων για ένοπλη ληστεία στον Αυλώνα.

Η ΕΛ.ΑΣ τον έχει κηρύξει καταζητούμενο σε όλα τα συνοριακά σημεία που συνδέουν τη χώρα με γειτονικές χώρες ενώ παράλληλα η επιχείρηση για τη σύλληψή του συνεχίζεται».

Πρόκειται για έναν 33χρονο άνδρα με βαρύ ποινικό μητρώο που έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κακοποιός είπε επίσης ότι ο ίδιος φοβήθηκε μετά τους πυροβολισμούς και με τον συνεργό του μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο. Πάντως, για την ώρα φαίνεται πως έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πιστολέρο.

Κακοποιοί με πλούσιο ποινικό παρελθόν οι δράστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο 33χρονος συλληφθείς είναι άτομο που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την ΕΛ.ΑΣ για βαριά αδικήματα. Μάλιστα για την τελευταία υπόθεση που είχε συλληφθεί, κυκλοφορούσε με περιοριστικούς όρους.

Είχε κατηγορηθεί για κλοπή αυτοκινήτων τα οποία χρησιμοποιούσαν για να τα δίνουν σε διακινητές μεταναστών. Για την υπόθεση αυτή έπρεπε να δίνει το παρών κάθε πρώτη του μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στα βόρεια προάστια, ενώ δεν εντόπισαν πάνω του κάποιο όπλο. Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς πως ό,τι συνέβη έγινε για ασήμαντη αφορμή.

Σημειώνεται ότι έχε βρεθεί το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Για τον άνδρα που άνοιξε πυρ κατά των Κρητικών, οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν έχει καταφέρει να βγει από την Ελλάδα, ενώ γνωρίζουν ποιος είναι, καθώς πρόκειται για έναν κακοποιό με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν που έχει απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛ.ΑΣ που θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 34χρονου τραυματία που υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επεμβάσεις αυτού του τύπου, οι γιατροί αναφέρουν πως είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.

Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών. Πρόκειται για τον αδελφό του χειρουργημενου και έναν φίλο τους. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα τους αντιμετωπίζονται συντηρητικά και δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε επέμβαση.

Καρέ – καρέ οι πυροβολισμοί

Νωρίτερα, στο φως ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι με τους τρεις Κρητικούς που πυροβολήθηκαν από αγνώστους έξω από κλαμπ. Από τα τρία θύματα, το ένα δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ, ενώ τα άλλα δύο νοσηλεύονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας και έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok φαίνονται καθαρά οι δύο δράστες να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, να πλησιάζουν τα τρία άτομα από την Κρήτη, να ξεκινάει η λογομαχία και ο ένας από τους δράστες να βγάζει πιστόλι. Όπως φαίνεται, δράστες και θύματα συνομιλούν και στη συνέχεια, απομακρύνονται όλοι μαζί από το σημείο. Λίγο αργότερα, ο ένας από τους δράστες χαστουκίζει στο πρόσωπο τον έναν από τους Κρητικούς και ο δεύτερος, βγάζει το πιστόλι και αρχίζει και ρίχνει στα τρία άτομα. Το ένα από τα θύματα πέφτει στο έδαφος και οι δράστες απομακρύνονται, ακάθεκτοι, και μπαίνουν προς το αυτοκίνητο. 

«Μας ζητούσαν τον λόγο, έβγαλαν όπλο και μας πυροβόλησαν» – Τι κατέθεσε ο ένας από τους νεαρούς που πυροβολήθηκαν μετά από καβγά

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε επίσης ένα από τα θύματα του περιστατικού.

Ειδικότερα, ο 28χρονος φίλος των δύο αδερφών υποστήριξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς πως οι δράστες του έβρεξαν, όταν το τζιπ των δραστών πέρασε πάνω από μία λακκούβα και εκείνος με την παρέα του δεν προκάλεσε, αλλά απλά φώναξαν «τι κάνεις;».

Σύμφωνα με το MEGA ο 28χρονος κατέθεσε: «Δεν τους γνωρίζαμε, ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μια λακκούβα και μάς έριξε λασπόνερα.

Αντιδράσαμε φωνάζοντας “ε, τι κάνεις;”. Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να “προκαλέσει” τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου.

Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζητούσαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί